Į pirmąjį etapą susirinko atrinkti 72 geriausi pasaulio treko dviratininkai, tarp kurių yra net trys Lietuvos atstovai. Penktadienio vakarą į Palmos velodrome vykusią generalinę varžybų repeticiją kartu su olimpiniais, pasaulio čempionais skubėjo Simona Krupeckaitė, Olivija Baleišytė ir Vasilijus Lendelis.

Maljorkoje esančiame velodrome susirinkę dalyviai važiavo bandomojoje, sutrumpintoje varžybų programoje be žiūrovų ir galėjo susipažinti su dar šiame sporte nematytu formatu. Dviratininkai iš pradžių dalyvavo susirinkime, kur jiems buvo viskas paaiškinta, vėliau prasidėjo šeštadienio varžybų generalinė repeticija. Lietuvos atstovai buvo puikiai nusiteikę ir pademonstravo puikius rezultatus.

„Įspūdis nuostabus, daug žmonių dirba dėl šio renginio. Dienos pradžioje dalyvavome fotosesijose, filmavimuose. Bandomosiose varžybose pamatėme viską iš arti. Manau, kad laukia didelė šventė ir puikus renginys. Šou elementų velodromo viduje gal mažiau jaučiasi, tikriausiai vaizdas iš tribūnų daug geresnis, norėčiau iš ten jį pamatyti“, – sakė S. Krupeckaitė, kuri po repeticijos dar liko treniruotis arenoje.

O. Baleišytė, kuri paskutinė iš lietuvių pateko UCI dviračių treko Čempionų lygos varžybas po puikaus pasirodymo pasaulio dviračių treko čempionate, skrečo bandomajame važiavime pirma kirto finišo liniją.

„Nuotaikos ir atmosfera puikios, nors žiūrovų dar nėra. Jaudulys jau jaučiasi. Matosi, kad tai bus visai kitoks renginys ir jau dabar laukiu šeštadienio. Šiandien varžėmės tikrai ne didžiausiu savo pajėgumu, bet gera pradžia, manau, jau yra pusė darbo“, – kalbėjo puikiai pasirodžiusi O. Baleišytė.

Kol sportininkai susipažįsta su treku, arenoje vyksta intensyvūs paruošiamieji darbai, kuriuos stebi ir Lietuvos organizacinio komiteto nariai, kurie rūpinasi, kad varžybų konceptas lapkričio 27 d. būtų įgyvendintas Panevėžio „Cido“ arenoje.

UCI dviračių treko Čempionų lygos organizatoriai sporto renginio kartelę ketina pakelti iki naujų aukštumų: specialieji efektai, vaizdo ir garso šou, technologinės naujovės leis žiūrovams interaktyviai ekranuose stebėti ne tik rezultatus, bet ir sportininkų širdies rimtą, jėgą ir kitus parametrus.

Tam pasitelkta įspūdinga 150 tonų vaizdo ir garso technika, didžiulis treką juosiantis LED ekranas. Vos dviejų valandų reginį nuo 19.40 val. Lietuvos laiku bus galima stebėti „Eurosport“ kanalu.

Renginio formatas

UCI dviračių treko Čempionų lygos varžybų kiekviename iš penkių etapų Maljorkoje, Panevėžyje, Londone ir Tel Avive žiūrovų lauks ta pati programa: 72 geriausi treko dviratininkai ir dviratininkės dalyvaus ir taškus rinks sprinto (sprinto ir keirino) ir ištvermės (skrečo ir eliminavimo) kategorijose.

Sprintas – į šešis pogrupius suskirstyti 18 dviratininkų važiuos po tris ratus, šeši geriausi pateks į pusfinalį, po kurio du geriausi kausis finale.

Keirinas
– lenktynės, kurių metu į tris pogrupius suskirstyti dviratininkai du ratus seka pagal moderatorių, kovoja dėl pozicijos, o jam pasitraukus pradeda trijų ratų sprinto lenktynes. Du geriausi kovos finale.

Eliminavimo rungtyje 18 geriausių dviratininkų iš pradžių važiuos vieną neutralų ratą, po to kiekviename rate bus pašalinama po paskutinį dviratininką, kol galiausiai liks vienas nugalėtojas.

Skrečas – tai grupinės lenktynės, kuriose visi dviratininkai važiuos 20 ratų, o laimės pirmasis kirtęs finišo liniją.

S. Krupeckaitė ir V. Lendeliu dalyvaus sprinto ir keirino rungtyse, O. Baleišytė – ištvermės kategorijos rungtyse.

Kas laukia šeštadienį?

Šeštadienį pirmieji į velodromą išvažiuos sprinto rungtyje važiuosiantys vyrai, tarp kurių bus ir V. Lendelis. Tuomet laukia moterų skrečo – grupinių lenktynių – rungtis, kurioje varžysis O. Baleišytė. Vėliau vėl rungsis sprinto rungtyje geriausiai pasirodę vyrai ir taip visą vakarą viena rungtis keis kitą bei neleis žiūrovams nuobodžiauti. Kiekvienoje rungtyje sportininkai rinks įskaitinius taškus, kurie bus susumuoti paskutiniame etape Tel Avive.

Pvz., pirmoji vieta garantuos ne tik lyderio marškinėlius kitame etape, bet ir 20 įskaitinių taškų. Antros vietos laimėtojas gaus 17-ika, trečios – 15-ika taškų. Sportininkams, po kiekvieno etapo užėmusiems 1-10 vietas kiekvienoje iš keturių rungčių, bus įteikti po 1000 eurų čekiai. Izraelio sostinėje paaiškėję galutinės įskaitos lyderiai pasidalins po 25 tūkst. eurų ir gaus po įspūdingą metro aukščio UCI dviračių treko Čempionų lygos nugalėtojų taurę.

Po Maljorkos UCI dviračių treko Čempionų lygos kovos lapkričio 27 d. persikels į Panevėžio „Cido“ areną, bilietus į renginį platina tiketa.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją