Geriausiai sekėsi šuolininkei į aukštį U. Baikštytei, kuri peršoko kartelę, iškeltą į 172 cm aukštį ir pirmą vietą atrankoje pasidalijo su latve Dagnija Ciematniece.

Ryte vykusiose varžybose +35 laipsnių karščiui nepasidavė U. Baikštytė. Ji pirmais bandymais įveikė į 161, 165, 169 ir 172 cm aukštį iškeltą kartelę ir sėkmingai pateko į finalą. Festivalio normatyvas buvo 175 cm, o į finalą patenka dvylika šuolininkų, tačiau atkritus kitoms dalyvėms aukščiau šokti nebereikėjo.

„Viską padariau pirmais bandymais todėl labai džiaugiuosi. Gerai šokinėjosi. Šiek tiek karšta, bet esu patenkinta“, - pasiektu rezultatu džiaugėsi U. Baikštytė.

Šį aukštį įveikė devynios iš dvylikos finale startuosiančių šuolininkių.

Disko metikė A. Jonkutė įrankį nuskraidino 42,97 m ir užėmė septintą vietą tarp aštuoniolikos atrankos dalyvių. Toliausiai kvalifikacijoje diską metė suomė Helena Leveelathti (46,34 m), Aleksandra Jemiljanova iš Moldovos (45,83 m) ir lenkė Agnieszka Katarzyna Kulak (45,53 m).

Dviem merginoms festivalis baigėsi kvalifikacinėmis varžybomis: Enrika Ragainytė į tolį nušoko 5,39 m ir tenkinosi 16-a vieta tarp 21-os dalyvės, o Beatričė Juškevičiūtė 100 metrų barjerinio bėgimo distancijoje sugaišo 14,67 sekundės ir liko 20-a tarp 24-ių sportininkių.

50 m laisvu stiliumi plaukė du jaunieji plaukikai iš Lietuvos. Darijus Astrauskas nuotolį įveikė per 24,24 sek., bendroje įskaitoje buvo 12-as ir pateko į pusfinalį. Manto Kavecko laikas atrankoje - 24,48 sek., jis liko už pusfinalio ribos.

Plaukikas D. Astrauskas - finale

Pusfinalyje D. Astrauskas startavo kelis kartus - dėl technikos gedimų ir netikslių laikų varžybas teko kartoti. Tikslų laiką pavyko užfiksuoti tik iš trečio bandymo - Darijus finišavo per 23,97 sek, buvo aštuntas ir pateko į finalą.

Kombinuotoje 4 po 100 metrų estafetėje startavo Rokas Juozelskis, Kotryna Teterekova, Paulius Martinkėnas ir Ieva Jacevičiūtė. Mišri komanda į kitą etapą nepateko, rezultatas - 4 min. 13,36 sek. ir 20 vieta iš 28.

R. Juozelskiui finale nepasisekė startuoti, jis slystelėjo, todėl 100 metrų nugara distancijoje liko tik 8-as.

„Medalių nesitikime, bet kuo toliau, tuo geriau plaukikai tvarkosi emociškai ir pasiekia geresnių rezultatų“, - sakė treneris Giedrius Martinonis.

Kukliai pasirodė dviratininkai, gimnastai, dziudo ir teniso atstovai

Į 9,6 km trasą asmeninėse lenktynėse išvažiavo penki Lietuvos dviratininkai: Kontryna Vaičytė, Regina Stegvilaitė, Denas Masiulis, Romas Zubrickas ir Sijandas Šereiva. Monika Rastauskaitė į Tbilisį atvyko po ligos ir asmeninėse lenktynėse nestartavo - toks buvo trenerio ir gydytojų sprendimas. Jei gerai jausis, sportininkė dalyvaus grupinėse lenktynėse.

10 km distancijoje varžėsi 68 merginos. R. Stegvilaitė finišavo 20-a (14 min. 50,51 sek.), K. Vaičytė - 47-a (15 min. 17,84 sek.).

Danas Masiulis užėmė 26-ą vietą (13 min. 11,24 sek.), 37-ą - R. Zubrickas (13 min. 21,51 sek.), o 41-as liko S. Šereiva - 13 min. 22,50 sek.

„Šioje rungtyje neturime ryškios specialistės, tad aukštų tikslų nekėlėme, norėjome patekti į 20-uką. Geriausią rezultatą per sezoną rodydavo Sijandas, manau jis galėjo perdegti dėl noro pasiekti savo geriausią laiką, tačiau 100 dalyvių lenktynėse jo rezultatas tikrai nėra blogas“, - sakė dviratininkų treneris Algimantas Buividas.

Gimnastai Albertas Maciulevičius ir Džiugas Grabaliauskas užėmė 25-ą vietą tarp bent 2 sportininkus turėjusių komandų ir savo pasirodymą festivalyje baigė.

Pirma kova lengvasvoriui iš Lietuvos nebuvo sėkminga. Gytis Katilius (svorio kategorija iki 50 kg) pralaimėjo armėnui Gorui Hovsepianui. Lietuvio varžovas antroje kovoje taip pat patyrė pralaimėjimą, tad dziudo imtynininko kovos Tbilisyje baigėsi.

Išvakarėse pergalę iškovojęs tenisininkas Lukas Saulis antradienį 1:6, 1:6 pralaimėjo favoritu laikomam Yshai Ilieliui (19-a vieta Europos 16-mečių reitinge) iš Izraelio ir pasidalijo 17-32 vietas.

L. Sauliui ir Juliui Adomavičiui nesisekė ir dvejetų mače - mūsų tenisininkai 3:6, 1:6 pralaimėjo slovėnams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)