Šiemet pavasarį 25-erių bėgikė Barselonoje maratoną įveikė per 2 val. 53:57 min. bei solidžiai (+17:37 min.) pagerino savo asmeninį rekordą.

O toks rezultatas pastaraisiais metais Vilniaus maratone teoriškai yra rimta paraiška pergalei ar bent garantuoja vietą ant prizininkių pakylos.

Pavyzdžiui, pernai nugalėjusi Neringa Songailaitė-Kovarskienė nuotolį įveikė per 2 val. 56:55 min., 2021 m. triumfavusi Gitana Akmanavičiūtė – per 2 val. 54:32 min.

Pati V. Stašauskaitė prisipažino tyliai pasvajojusi apie pergalę, bet visų pirma mintys sukosi apie naują asmeninį rekordą.

Nuo 18-o kilometro tempą diktavusi bėgikė atgal nesidairė ir užtikrintai pasiekė finišą, o su juo – gražiausią ir bene svarbiausią pergalę savo sportinėje karjeroje.

Po įveikto maratono V. Stašauskaitė nebandė tramdyti savo emocijų: tvirtai laikydama finišo juostą pažvelgė aukštyn, po akimirkos delnais trumpam užsidengė veidą, dar paėjusi kelis metrus klaupėsi ir pasitiko ją sveikinusią mergaitę, kuri varžybų nugalėtojai įteikė gėlių ir balioną.

2 val. 47:27 sek. – toks Lietuvos maratono čempionato nugalėtojos rezultatas ir kartu asmeninis rekordas.

Ji daugiau nei 10 minučių lenkė Ingą Bartkę (2:57:56 val.) bei virš 16-os minučių – G. Akmanavičiūtę (3:04:04 val.).

Triumfas didžiausiame Lietuvos bėgimo renginyje 6-us metus Jonavoje gyvenančiai V. Stašauskaitei nesuteikė preteksto rožinėms svajonėms: jos tikslai – tęsti tai, ką pradėjusi, o ateitis parodys, kur jos lubos šiame sporte.

Vilniaus maratono nugalėtoja pasidalino mintimis apie sekmadienio startą, pergalę ir sportinės karjeros lūkesčiais.

– Kokia pergalės formulė, kas padėjo ją pasiekti?,Delfi paklausė V. Stašauskaitės.

– Treniruotės, disciplina, nuoseklus darbas, trenerės Vaidos Žūsinaitės-Nekriošienės palaikymas ir priežiūra. Ji man rašo treniruočių planus, taip pat padeda ir bėgikė Milda Eimontė. Mes kartu treniruojamės, duoda daug patarimų ir taip pat mane labai palaiko.

Neslėpsiu, maratonui ruošiausi, daug tam treniravausi. Kovo mėnesį Barselonos maratone pagerinau savo asmeninį rekordą (2 val. 53:46 min.). Įgijau nemažai pasitikėjimo savo jėgomis.

Iki tol mano maratonai neatrodė įspūdingi, dalis visiškai nepavykusių startų. Manau, ir psichologiškai esu pasiruošusi tokiai distancijai, nors kaip maratonininkė esu dar jauna.

Ankstesniais startais tiek galva, tiek kūnas dar nebuvo paruoštas tokiam nuotoliui.

Darbas treniruotėse leido sekmadienį lengvai įveikti maratoną, tikrai neatidaviau tiek jėgų, kiek galėjau atiduoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją