Rimtais pretendentais į prizininkus laikomi A. Reed ir S. Ambrulevičius prie savų tribūnų puikiai atliko ritminį šokį, išvengė klaidų ir į finalą prasibrovė su trečiu geriausiu rezultatu (80,73 balo).

Lietuvos rinktinės lyderiai šoko pagal trankius JAV roko veteranų „Guns N' Roses“ posmus. Privalomus elementus – pakėlimus, sukinius, tvizlus, žingsnelius – jie demonstravo aidint dviem dainoms: „Welcome to the Jungle“ ir „Paradise City“.

Daugiau balų už šeimininkus surinko tik Italijos ir Didžiosios Britanijos dvejetai – atitinkamai Charlene Guignard ir Marco Fabbri (86,80 balo) bei Lilah Fear ir Lewisas Gibsonas (85,20).

Ketvirti rikiuojasi Jevgenija Lopariova ir Geoffrey Brissaud iš Prancūzijos (78,47 balo), penkti – Natalie Taschlerova ir Filipas Taschleris iš Čekijos (76,68 balo), tik šešti – praėjusių pirmenybių bronzos medalininkai Juulia Turkkila ir Matthiasas Versluisas iš Suomijos (76,36 balo).

Pernai A. Reed ir S. Ambrulevičius Suomijoje vykusiame Europos čempionate užėmė ketvirtą vietą.


Tuo metu P. Ramanauskaitė ir D. Kizala su 60,76 balo Kaune liko prieš pat finalininkų brūkšnį, dvidešimti.

Duris į finalą lietuviams atvėrė Vengrijai atstovaujančių rusės Marijos Ignatjevos ir ukrainiečio Danilo Szemko prapultis: du griuvimai nubloškė aukščiau reitinguotą porą į rikiuotės galą.

Pernai Suomijoje vykusiame Europos čempionate P. Ramanauskaitė ir D. Kizala užėmė 17-ą vietą.

Laisvąją programą finalininkai Kaune demonstruos šeštadienį, nuo 18 val. 30 min. Tada ir paaiškės medalių likimas.

Iš viso šokių ant ledo varžybose pasirodė 33 poros.


Pirmą kartą Lietuvoje vykstančiame čempionate dalyvauja 167 sportininkai, atstovaujantys 32 valstybėms.

Rengti pirmenybes iš pradžių buvo patikėta Budapeštui, bet praėjusių metų pradžioje vengrai atsisakė teisės motyvuodami finansiniais sunkumais. Perimti varžybų organizavimą taip pat pretendavo Sofija (Bulgarija) ir Varšuva (Lenkija).

Lietuvos čiuožėjai per visą istoriją yra pelnę du Europos pirmenybių apdovanojimus: 2000-aisiais ir 2006-aisiais bronza šokių ant ledo varžybose pasipuošė Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas. 2000 metais jie taip pat iškovojo bronzos medalį pasaulio čempionate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją