Odesoje gimęs 53-ejų čiuožėjas praėjusį mėnesį dalyvavo parodomojoje dailiojo čiuožimo programoje „Raudonoji gėlelė“ kartu su pagrindinį vaidmenį atlikusia 16-mete ruse Kamila Valijeva, kurios dopingo byla, vasarį užtemdžiusi Pekino olimpines žaidynes, vis dar nėra ištirta.

Šou organizavo D. Peskovo sutuoktinė Tatjana Navka – 2006-ųjų Turino šokių ant ledo olimpinė čempionė.

Iš karto po pasirodymo Ukrainos dailiojo čiuožimo federacija pašalino V. Petrenką iš viceprezidento pareigų.

„Buvęs sportininkas priėmė gėdingą sprendimą nepaisydamas kruvino karo, kurį vykdo Rusija“, – taip savo žingsnį tuomet pakomentavo federacija.

Pirmadienį Ukrainos prezidento Vladimiro Zelenskio administracija paskelbė atimanti ir rentą iš V. Petrenkos, kurią turi teisę gauti šalies olimpiniai ir paralimpiniai prizininkai.

Viktoras Petrenka (viduryje)

Tiesa, formalia tokio žingsnio priežastimi nurodomas kitas motyvas – esą V. Petrenka nebedalyvauja jaunųjų Ukrainos atletų ugdymo procese.

Primename, kad skandalas dėl T. Navkos organizuojamų ledo šou kilo ir Lietuvoje. Pirmadienį Prezidentūra įspėjo spręsianti, ar atimti valstybinius apdovanojimus iš šokių ant ledo poros Margaritos Drobiazko ir Povilo Vanago, jei šie įgyvendins savo planus ir dalyvaus kitame T. Navkos projekte „Gulbių ežeras“.


Pasirodymas antradienį taip pat turėtų vykti Sočyje.

Rusijoje gyvenantys M. Drobiazko ir P. Vanagas 2000-aisiais buvo apdovanoti Gedimino ordino Riterio kryžiais. Tais metais pora pasiekė savo karjerų viršūnę, užėmę trečią vietą pasaulio čempionate.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)