Gegužės 4 dieną Kaune vykusias rungtynes "LSU-Lūšis" laimėjo rezultatu 33:25 (18:11).

Antrosios serijos rungtynės vyks trečiadienį nuo 19 val. Vilniaus rankinio sporto salėje (Utenos g. 36).

Kauniečiai dega noru jau Vilniuje pakartoti pernykštį žygį ir vėl pasidabinti LRL bronzos medaliais, tačiau HC „Vilniaus“ rankininkai pabrėžia, kad jokiu būdu rankų nuleisti neketina bei savų žiūrovų akivaizdoje sieks tik revanšo.

„Pirmose serijos rungtynėse Kaune pamatėme savo klaidas, jas analizavome ir jų kartoti nebeketiname. Tąkart varžovams pateikėme daug dovanėlių. Vilniuje dovanėlių jau kauniečiams nebeteiskime. Namuose bandysime atsirevanšuoti ir pratęsti mažojo finalo seriją. Turime visus šansus“, - sakė HC „Vilniaus“ treneris Andžej LYSIONOK.

Tuo tarpu „LSU-Lūšies“ treneris Antanas Katkevičius pabrėžė, kad jau Kaune dėl pergalės reikėjo gerokai pasispardyti, o Vilniuje lengviau tikrai nebus.

„Jei taip susikaupę žaisime ir Vilniuje, tuomet galime pabaigti šią seriją jau trečiadienį. Labai to norėtųsi. Reikia pripažinti, kad Vilniuje iškovoti pergalę bus gerokai sunkiau. Pasikartosiu: HC „Vilnius“ – labai ambicinga ir užsispyrusi komanda. Jie dar gali pateikti staigmenų. Varžovus reikia vertinti ir būti atsargiems.“

Jei vilniečiai iškovotų pergalę, tuomet trečiosios ir lemiamos serijos rungtynės vyktų gegužės 11 dieną (šeštadienį) 14 val. Kaune (LSMU LVA sporto salėje, Tilžės g. 18).

Priminsime, kad LRL reguliariajame čempionate HC „Vilnius“ ir „LSU-Lūšis“ tarpusavyje susitiko du kartus ir pasidalijo po vieną pergalę: pirmose čempionato rungtynėse 2012 metų rugsėjo 29 dieną rezultatu 33:27 Vilniuje nugalėjo kauniečiai, tačiau 2013 metų sausio 19 dieną vilniečiai Kaune atsirevanšavo – 30:28.

LRL reguliariajame čempionate abi komandos buvo maždaug turnyrinės lentelės viduryje. „LSU-Lūšis“ (10 pergalių, 2 lygiosios, 6 pralaimėjimai, 22 taškai) reguliariajame čempionate užėmė ketvirtąją vietą, HC „Vilnius“ (9 pergalės, 1 lygiosios, 8 pralaimėjimai, 19 taškų) – šeštąją vietą.

Kova dėl aukso keliasi į Alytų

Trečiadienį nuo 19 val. Alytaus sporto rūmuose (Naujoji g. 52) vyks antroji LRL finalo akistata tarp čempionų titulą ginančių Klaipėdos „Dragūno“ rankininkų ir pirmą kartą istorijoje finale rungtyniaujančių Alytaus “Almeidos-Stronglaso” atstovų.

Šioje serijoje kovojama iki trijų pergalių, tad bet kokiu atveju LRL aukso medalių laimėtojai dar nepaaiškės.

Pirmosios rungtynės, vykusios Klaipėdoje, baigėsi rezultatu 24:17 (11:6) pajūrio rankininkų naudai.

Po šios kovos „Dragūno“ treneris Artūras Juškėnas netuščiažodžiavo, nepuolė teigti, kad šioje serijoje jau viskas aišku ir intrigų bus išvengta.

„Alytiškių gretose – daug patyrusių žaidėjų. Jie tikrai turi daug ambicijų. Alytuje laukia įdomios rungtynės, lengva tikrai nebus, tačiau mes dar turime rezervų“, - sakė klaipėdiečių ekipos rankinio specialistas.

„Almedos-Stronglaso“ komandos treneris Eugenijus Gimbutas mano, kad pirmose rungtynėse skirtumas galėjo būti gerokai mažesnis.

„Klaipėdiečiai geriau išnaudojo susikurtas progas, jiems labiau sekėsi. Iki antrųjų rungtynių bandysime patobulinti žaidimą, puolimą ir sieksime suregzti kur kas rimtesnę kovą. Alytuje daugkartiniams čempionams norėtųsi užkurti tikrą pirtį.”

Trečiosios finalo serijos rungtynės vyks gegužės 11 dieną (šeštadienį) Klaipėdoje.

Jei finale prireiks daugiau rungtynių, jos vyks gegužės 15 ir 18 dienomis (trečiadienį ir šeštadienį).

„Dragūnas“ LRL čempionų laurų niekam neatiduoda jau trejus metus – nuo 2010 metų bei yra pasiryžę pakilti ant aukščiausio pakylos laiptelio ir šiemet.

“Dragūnas” šiemet, surinkęs 31 tašką, tapo Lietuvos rankinio lygos reguliaraus čempionato nugalėtojais. Jie čempionate iškovojo 15 pergalių, 1 rungtynes sužaidė lygiosiomis ir patyrė 2 pralaimėjimus.

Tiesa, įspūdingai reguliariajame čempionate pasirodė ir „Almeidos-Stronglaso“ rankininkai, nuo dragūniečių atsilikę vos vienu tašku - 15 pergalių ir 3 pralaimėjimai.

Alytiškiams šį sezoną nėra pavykę įveikti klaipėdiečių: reguliariajame čempionate 2012 metų spalio 27 dieną Klaipėdoje „Dragūnas“ dzūkus palaužė gana lengvai – 24:16, o 2013 metų vasario 9 dieną Alytuje vykusi dvikova jau buvo įtemptesnė- 26:20.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją