Pradėjo nuo beisbolo

Visa Matusevičių šeima – sportininkai. Edžio tėtis Edmundas taip pat buvo ieties metikas, žaidė beisbolą. Mama Dalia – olimpietė, daugkartinė SSRS ir šalies bėgimo čempionė, rekordininkė. Broliai taip pat išbandė beisbolą, ieties metimą. Tad nenuostabu, kad ir E. Matusevičius pasuko sporto keliu.

„Tėtis veždavosi į beisbolo treniruotes mane ir brolį, po metų atėjau į lengvąją atletiką, nes čia mama dirbo. Pradėjau bėgioti, šuoliuoti, kamuolį mėtyti ir savaime atėjo ietis. Mačiau, kaip abu broliai ją mėtė ir ji automatiškai atsirado rankose. Nebuvo taip, kad mane stumtų ar spaustų eiti kažkur, viskas atėjo natūraliai“, – Delfi tinklalaidėje „Sportinė forma“ prisiminė E. Matusevičius.

Pajutęs, kad beisbolo aikštėje komandą dažniau tempia žemyn, jis nusprendė koncentruotis į ieties metimą: „Beisbole vienoje pozicijoje jausdavausi geriau, kitoje blogiau ir jaučiau, kad komandą gal tempiu žemyn, man tai nelabai patiko. Todėl geriau jausdavausi ieties metime, nes čia ką padarai, tą turi“.

Nuo pirmų dienų iki šiol jis dirba su savo tėčiu Edmundu.

„Tai savas žmogus, kuris mane geriausiai pažįsta. Gal labiau pasaugo, nei tą darytų kiti treneriai. Manau, kad tai geras dalykas. Lengviau ir komunikuoti mums“, – darbo pliusus su tėčiu vardijo sportininkas.

Nuolatiniai palydovai – skausmai

2024 metai – olimpiniai. Suprasdamas šių svarbą E. Matusevičius po praėjusio sezono praktiškai nesiilsėjo ir jau spalį pradėjo treniruotes. Neseniai jis sugrįžo iš stovyklos Tenerifėje, netrukus laukia išvyka į Kiprą.