Jau dabar varžybose yra užsiregistravę žaidėjai net iš 10 šalių. Be lietuvių ir kaimynų iš Latvijos, Rusijos, Lenkijos, varžybose dalyvaus ir Jungtinės Karalystės, Olandijos, Norvegijos, Estijos, Suomijos žaidėjai.

Pirmu pagal skirstymą čempionate greičiausiai bus Anglijos smiginio žvaigždė Dave'as Prinsas. WDF reitinge šiuo metu jis užima 22-ą vietą, oj o strėlės vidurkis - apie 29-30 taškų.

Čempionate Baltarusijai atstovaus net 13 žaidėjų, tarp kurių ir Viačeslavas Tolkačiovas – buvęs jaunimo biatlono pasaulio čempionas ir Baltarusijos biatlono rinktinės treneris. Taip pat atvyksta ir gausi baltarusių palaikymo komanda.

Titulą gins buvęs profesionalus teniso treneris

Praėjusių metų čempionato titulą gins mažeikiškis Arūnas Čiplys, kuriam smiginis - ir hobi, ir bendravimo priemonė.

„Kiek naujų draugų ir bendraminčių atsirado! Be to, tai puiki galimybė patikrinti savo psichologinį pasiruošimą ir sugebėjimą kontroliuoti savo vidinę būseną. O turnyrai nėra tokie varginantys kaip teniso ar krepšinio. Smiginio varžybose viena rungtis dažniausiai vyksta vieną dieną“, - aiškino buvęs profesionalus teniso treneris.

„Esu nusiteikęs laimėti ir šį čempionatą. Tokia nuostata turi būti prieš kiekvienas varžybas, kuriose dalyvauja sportininkas. Tačiau ne visada žaidimas susiklosto taip, kaip planuoji. Pasiruošimas rudens sezonui šiemet buvo tikrai intensyvesnis – prieš tai vyko pasaulio taurės turnyras, o po atviro Lietuvos čempionato vyks analogiškos pasaulio reitingo varžybos Latvijoje ir Estijoje. Tikrai yra kur jėgas išbandyti ir save parodyti. Atsipalaiduoti negalima“, - apie savo pasiruošimą kalbėjo A. Čiplys.

Leido pajusti gyvenimo įdomumą

Erika Bagdonavičienė pasaulio taurės varžybose
Moterų grupės lyderė - lengvosios atletikos trenerė iš Jonavos Erika Bagdonavičienė mano, kad šiemet dėl pergalės teks kovoti dar sunkiau.

„Smiginis leido suprasti, kad gyvenimas gali būti labai įdomus, radau daug naujų draugų, varžybose atsipalaiduoju nuo namų rutinos, jose turiu savotišką galimybę atsirevanšuoti už treniruojamų vaikų kartais patiriamas nesėkmes lengvosios atletikos varžybose”, - vardijo trenerė.

Bent jau į finalą taikosi ir kita Lietuvos smiginio rinktinės narė – trakiškė Vilma Armalienė. Ji smiginį pradėjo žaisti iš... apmaudo, belaukdama iš smiginio varžybų bei dažnų treniruočių grįžtančio vyro.

„Dabar, kai tik atsiranda laisvo laiko, net kitų minčių, išskyrus apie taikinį ir strėlytes, nebelieka. Teko meškeres ir palapines sugrūsti į „tamsiuką“ ir dar daug ko atsisakyti. Pavyzdžiui, tėvai, giminės ir draugai mus mato labai retai”, - kalbėjo V. Armalienė.

Nustebino pasaulio taurės organizatorius

Penktadienio vakarą žaidėjai burtų keliu bus suskirstyti į poras ir varžysis „Laimingos poros“, vadinamo apšilimo, rungtyje. Šeštadienį dalyvių laukia svariausia - asmeninė rungtis. Piniginiais prizais bus apdovanoti 8 geriausiai pasirodę vyrai, 4 moterys, o specialūs apdovanojimai atiteks atitinkamai vyrų ir moterų grupėse geriausiai pasirodę jaunuoliai iki 20 metų. Sekmadienį vyks porų rungtis.

Lietuvos smiginio rinktinė sėkmingai debiutavo rugsėjį vykusiame pasaulio taurės turnyre. Komandų rungtyje lietuviai vyrai užėmė 9-ą vietą tarp 39 šalių-dalyvių.

Asmeninėje rungtyje A. Čiplys ir Gintaras Nagevičius pasidalijo 33-64 vietas iš 154. Bendroje įskaitoje lietuviai vyrai užėmė 18-ą vietą ir šį faktą su nuostaba minėjo pasaulinių varžybų uždarymo ceremonijos vedėjas.

Šiemet aukščiausiai WDF reitinge iš lietuvių buvo pakilęs A. Čiplys (10-a vieta, Mažeikių DARTS sporto klubas) ir E. Bagdonavičienė (17-a vieta, Jonavos smiginio klubas „Strėlė“).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją