Jis vietos televizijai pasakojo, kad likus kelioms dienoms iki sūnaus mirties jo namuose lankėsi prisistatyti nenorėję asmenys, kurie ieškojo sūnaus.

Jie teigė, jog yra iš Vyriausybės rūmų, tačiau negalėjo pateikti tai patvirtinančių dokumentų.

Dabar žuvusio K. Kiptumo tėvas nori, kad vyriausybė pradėtų tyrimą dėl jo sūnaus mirties.

S. Cheruiyotas teigė, kad Kiptumas yra vienintelis jo vaikas ir jo mirtis – gniuždanti netektis: sūnų laikė vienintele viltimi.

„Kiptumas buvo vienintelis mano vaikas, mano žmona turėjo sveikatos problemų ir medikai patarė mums neturėti daugiau vaikų, mes atsižvelgėme į gydytojų rekomendaciją“.

S. Cheruiyotas teigė, kad žinią apie nelaimingą atsitikimą gavo vėlai vakare. Jam paskambino ir pranešė, kad jo sūnaus automobilis rastas miške.

24-erių sūnaus netekęs tėvas teigė, kad paskutinį kartą su sūnumi kalbėjosi šeštadienį, šis jam prasitarė, jog yra pasirengęs lengvosios atletikos varžyboms ir jaučiasi fiziškai pasiruošęs naujiems startams.

„Jis man pasakė, kad jo kūnas yra pasirengęs. Kiptumas planavo maratoną įveikti per rekordinį laiką – valandą ir 59 minutes“.

Pokalbio metu K. Kiptumas pažadėjo tėvui, kad netrukus naujas rėmėjas pastatys jiems namą bei nupirks automobilį.

Tėvas teigė anksti pastebėjęs sūnaus talentą. Kiptumas buvo vos dvejų metų, kai Cheruiyot suprato, kad sūnaus laukia šviesi ateitis.

Nelaimė – vėlyvą sekmadienio vakarą


K. Kiptumas ir jo treneris Gervais Hakizimana žuvo per tragišką eismo įvykį sekmadienio vakarą kelyje tarp Kaptagato ir Eldoreto gyvenviečių.

Teigiama, kad avarijos metu K. Kiptumas vairavo automobilį. Vairuotojas prarado automobilio kontrolę, transporto priemonė nuvažiavo nuo kelio ir trenkėsi į medį. Gyva liko automobilyje keliavusi 24-erių Sharon Kosgey, kuri paguldyta į vietos ligoninę.

Pasaulio lengvosios atletikos bendruomenė sukrėsta neįtikėtino talento ir jo trenerio netekties.

„Skauda širdį ir esu sukrėstas, sužinojęs liūdną žinią apie K. Kiptumo ir jo trenerio Gervais Hakizimana mirtį.

Reiškiu užuojautą abiejų šeimoms, draugams ir visiems lengvosios atletikos gerbėjams visame pasaulyje.

Eismo nelaimė atėmė iš mūsų tokį didelį talentą. Ilsėkis ramybėje, drauge“, – rašė Tokijo žaidynių (5000 m rungtis) ir triskart pasaulio čempionas (10 000 m rungtis) Joshua Cheptegei.

„Labai nuliūdau išgirdęs apie tragišką Kelvino Kiptumo netektį. Reiškiu nuoširdžią užuojautą jo šeimai, draugams ir visai sportininkų bendruomenei. Tegul jo atminimas būna paguodos ir stiprybės šaltinis šiuo sunkiu metu“, – rašė Eliudas Kipchoge, kuriam priklauso antras geriausias maratono rezultatas istorijoje, pasiektas 2022 m. Berlyne (2:01:09 val.).

K. Kiptumas kartu su E. Kipchoge turėjo atstovauti Kenijai Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

Socialiniame tinkle „X“ netrūksta komentarų prie E. Kipchoges užuojautos, jog šis taip niekada ir nepasveikino K. Kiptumo su pergalėmis maratono trasose ir pasaulio rekordu Čikagoje.

Vos trečiuoju startu – pasaulio rekordas

K. Kiptumas spalio pradžioje Čikagos maratone pademonstravo pasauliui dar neregėtą greitį ir maratoną įveikė per 2 valandas ir 35 sekundes.

Iki šiol joks sportininkas nebuvo maratono įveikęs greičiau nei per 2 val. 1 min. Tai buvo vos trečias atleto startas maratonuose.

Pernai balandį K. Kiptumas Londono maratone taip pat finišavo pirmas. Tada jis nuotolį įveikė per 2 val. 1:25 min.

2022 m. Valensijos maratone Kenijos stajeris įspūdingai debiutavo šioje distancijoje – 42,195 km nuotolį įveikė per 2 val. 1:53 min. Jis tapo tik trečiuoju bėgiku, kuris maratoną įveikė greičiau nei per 2 val. ir 2 min.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją