Penktadienį ryte vykusį atrankos barjerą be J. Levčenkos įveikė ir kitos dvi ukrainietės Jaroslava Mahučich ir Irina Geraščenka. Joms, kaip ir visoms būsimo finalo dalyvėms, užteko įveikti 187 cm aukštį.

„Esu laiminga, kad patekau į finalą. Sunku patikėti. Labai šaunu. Visas mano sezonas yra labai sudėtingas, todėl esu labai laiminga, kad man pavyko, – žiniasklaida skirtoje zonoje kalbėjo J. Levčenka. – Lietus tikrai netrukdė. Mūsų kvalifikacija kaip tik baigėsi, kai pradėjo smarkiau lyti.“

Julija Levčenka / FOTO: Alfredas Pliadis/LLAF

Ukrainietės veidas apniuko, kai išgirdo klausimą apie Katerinos Tabašnyk, taip pat ukrainiečių šuolininkės į aukštį (nedalyvauja Europos čempionate), mamos žūtį ketvirtadienį per Charkivo bombardavimą.

„Žinoma, sunku kiekvieną dieną, tačiau vakar naujiena buvo labai sunki. Žinote, vyksta beprotiški dalykai, sunku suvokti protu, kad tai yra realybė. Kartais dėl to psichologiškai labai sudėtinga. Stengiamės palaikyti Kateriną taip, kaip galime, tačiau dabar jai veikiausiai to neužteks. Mums tai didžiulė tragedija. Tokia mūsų realybė“, – liūdnai konstatavo J. Levčenka.

Paklausta, ar sulaukia užtektinai pagalbos ruošiantis svarbiausioms varžyboms šį sezoną, šuolininkė atsakė teigiamai: „Turiu viską, ko reikia pasiruošimui. Vis dėlto psichologiškai yra labai sunku.“

Po Deimantinės lygos varžybų Lenkijoje J. Levčenka nusprendė bent kelioms dienoms grįžti į gimtinę. „Norėjau pasijusti namie, įkvėpti energijos, persikrauti.“

Paprašyta pasiųsti žinutę ukrainietė kalbėjo, kad tokiomis sąlygomis stengiasi daryti viską, ką gali geriausia.

„Visos trys patekome į finalą ir esame su Katerina, palaikome ją dėl mamos žūties. Aišku, tai nepadeda varžybose, bet stengiamės ir darome viską, ką galime. Dėkojame visiems žmonėms už pagalbą visame pasaulyje. Man pačiai sportas visada buvo džiaugsmas, tačiau dabar tai yra kova“, – sakė J. Levčenka.

Julija Levčenka / FOTO: Alfredas Pliadis/LLAF

Šuolių į aukštį atrankoje nesėkmę patyrė vienintelė Lietuvos atstovė 23-ejų metų Urtė Baikštytė. Galutinėje įskaitoje ji užėmė 19-ą vietą su 178 cm rezultatu.

Kol kas Ukraina laimėjo vieną medalį Europos lengvosios atletikos čempionate. Bronzą ketvirtadienį iškovojo šuolininkas į aukštį Andrijus Protsenka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją