Galiūnų turnyre Marijampolėje dalyviams teks kelti vis sunkėjančius rąstus, versti vamzdžius, nešti svarmenis, versti padangą, kelti akmenis. Jie išmėgins ir taip vadinamą „laikrodžio“ rungtį, kur svarmuo nešamas ratu.

Pagrindinis renginio organizatorius, žinomas Lietuvos galiūnas ir rekordininkas, šiose varžybose šventęs pergalę penkis kartus, Alvydas Kirkliauskas pasidžiaugė, kad turnyras kartu su Marijampolės savivaldybės ir geranoriškų rėmėjų pagalba tęsiasi.

„Jau 26 kartą užsienio galiūnų vertinamas, miestiečių mylimas renginys nepaliks abejingų. Malonu, kad galiūnai, prieš mėnesį sužinoję rungtis, atsakingai ruošiasi. Kaip ir prieš 20 metų taip ir dabar, nugalėti Marijampolėje yra sunku ir tai pavyksta ne kiekvienam (per 25 metus nugalėjo tik 11 skirtingų galiūnų)“, – sakė jis.

Šių metų turnyro dalyvių sudėtis taip pat „galinga“. Lietuvai atstovaus du galiūnai – jaunasis marijampolietis Martynas Brusokas, kuris praėjusiais metais nepabūgo tituluotų varžovų ir iškovojo 4 vietą, bei po metų pertraukos sugrįžtantis Vidas Blekaitis. Pastarasis šiose varžybose triumfavo 4 kartus.

Latvijos garbę gins 2015 metais turnyre 3-ąją vietą iškovojęs Oskaras Martužanas ir 2016 metų nugalėtojas Aivaras Šmaukštelis.

Praėjusiais metais ant trečiojo garbės pakylos laiptelio lipęs, o šį pavasarį „Arnold Strongman amateur“ varžybose nugalėjęs Aleksejus Novikovas iš Ukrainos vėl bus kietas riešutas varžovams.

Po metų pertraukos į Marijampolę atvyksta lenkas Rafalas Kobylarzas ir Gruzijos galiūnas Ivanas Makarovas.

Žiūrovų palaikymo ir sėkmės varžybose tikėsis trys pirmą kartą turnyre dalyvausiantys stipruoliai. Tai savo šalių čempionai austras Nemanja Tašičius ir čekas Jiri Vytiska, o taip pat galiūnų Čempionų lygos varžybų prizininkas estas Marko Remlikas.

Jei oras bus palankus, į „Sūduvos“ stadioną susirinkę žiūrovai išvys Marijampolės aeroklubo parašiutininkų pasirodymą, kurį komentuos Alvydas Danilaitis. Per pertraukas tarp rungčių žiūrovus džiugins Irenos Starošaitės atliekamos dainos.

Turintiems negalią ir senjorams pateikus pažymėjimus bei vaikams iki 5 metų įėjimas nemokamas. Vaikams iki 14 metų bilietas kainuos 3 eurus, suaugusiems – 6 eurus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją