Poilsio, pramogų ir renginių komplekse „Vilnius Grand Resort“ esančiame „The V Golf Club“ varžėsi įvairaus meistriškumo dalyviai, kurie buvo suskirstyti į kategorijas pagal pajėgumą – nuo mėgėjų iki profesionalų.

Geriausiųjų prizais buvo apdovanoti: pagrindinės kategorijos Stroke Gross Hcp +8.0 – 54.0 laimėtoju tapęs „The V Golf Club“ trenetis Ričardas Sinkevičius, kurio rezultatas – 75 smūgiai.

IV grupėje Stableford kategorijoje Hcp 28.1- 54.0 1 vieta atiteko Mindaugui Ramaškai, 2 vieta – Antanui Šimeliui, 3 vieta – Gretai Andraitei.

III kategorijoje Stroke Net Moterys Hcp +8.0 – 28.0“ 1 vieta – Eglė Norgren, 2 vieta – Laima Drazdauskienė, 3 vieta – Evita Babraitytė.

II kategorijoje Stroke Net Vyrai Hcp 18.1-28.0: 1 vieta – Julius Momkus, 2 vieta –Nerijus Andraitis, 3 vieta – Nerijus Kuzinkovas.
I kategorijoje Stroke Net Hcp +8.0 – 18.0: 1 vieta –Valentinas Belousovas, 2 vieta – Aidas Kupčinskas, 3 vieta – Kęstutis Drazdauskas.

Jiems buvo įteiktos išskirtinio turinio platformos „Delfi Plius“ prenumeratos ir kiti partnerių prizai.

„The V Golf Club“ direktorius Egidijus Baleišis džiaugėsi, kad idėja rengti tokį turnyrą išties pasiteisino. „Pernai buvo labai graži šventė, susirinko daug įvairių žmonių, kai kurie – jau gerai žaidžiantys golfą, kiti – atvykę tik pasibandyti, bet visi tikrai puikiai leido laiką. Šiemet šią tradiciją tęsiame ir labai malonu matyti, kad žmonės tikrai atranda šią sporto šaką“, – kalbėjo jis.

E. Baleišis neslėpė, kad golfas nėra tarp plačiųjų masių labai populiarus žaidimas, tačiau jį yra pamėgę verslininkai, įmonių vadovai, advokatai, medikai, kiti svarbias pareigas einantys žmonės, kuriems šis sportas tampa tiek smagiu užsiėmimu, tiek būdu neformaliai pabendrauti.

„Čia ne pinigų klausimas – golfas Lietuvoje, lyginant su Vakarų Europos šalimis, netgi nėra brangus. Tačiau jam reikia laiko. Jei žaisti visą žaidimą, aštuoniolika duobučių, užtrunka apie keturias valandas ar net daugiau – nueinama dvylika kilometrų. Taip pat yra jau tarsi nerašyta tradicija, kad po golfo reikia prisėsti ko nors pagurkšnoti, kavos ar arbatos, pailsėti, pabendrauti, tad vis tiek jau užtrunki gerą pusdienį – bet žmonės įsivertina, kad kokybiškai praleistas laikas atsiperka kitaip“, – kalbėjo jis.

E. Baleišis skaičiavo, kad šiuo metu aplink Vilnių yra maždaug 700-900 aktyvių golfo žaidėjų. „Iš jų apie 70-80 ateina į turnyrą – tai yra tie žmonės, kurie jau žaidžia. Nes jei tikiesi, kad ateisi į golfo klubą, paprašysi parodyti, kaip smūgiuoti ir ridenti golfo kamuoliuką ir po dviejų dienų jau varžysiesi – ne, taip nebus, čia vis tiek reikia daugiau įgūdžių“, – neslėpė jis.

„The V Golf Club“ vadovas atkreipė dėmesį, kad čia, kaip ir kituose golfo klubuose Europoje ar Amerikoje, reikia laikytis aprangos kodo ir etiketo taisyklių. Tad – jokių džinsų, itin trumpų sijonų, plikų bambų, aukštakulnių, ar kitokios iššaukiančios aprangos.

„Kalbant apie etiketą, kai žaidėjai išmoksta pradinės technikos, jiems dar reikia pasimokyti, kaip laukuose apsilenkti su kitais žaidėjais, kada kuris kurį turi praleisti, kaip dėl saugumo nestovėti vietose, kur į juos gali netyčia pataikyti iš kamuoliuko ir kad patys nepataikytų į kitus. Kai žaidėjai pradeda mokytis, mes visa tai aiškinamės ir jie net laiko testą iš etiketo ir taisyklių“, – sakė E. Baleišis.

Tam, kad varžytis būtų įdomu visiems, žaidėjai yra paskirstomi į skirtingas kategorijas nuo pradedančiųjų iki profesionalų. „Turime ir tokių sportininkų, kurie atstovauja Lietuvai tarptautinėse varžybose, rodo geriausius rezultatus – bet čia kalbame apie tuos, kurie sportuoja nuo vaikystės. O renginiuose įmonėms, žiūrime pagal turimus įgūdžius, o jų visai neturintys gali tiesiog pasimokyti su treneriais – kai kuriems tai būna pirmas žingsnis į naują pomėgį“, – pasakojo klubo vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją