Dėl šios komiškos avarijos organizatoriams teko skubiai 3 kilometrais sutrumpinti pirmąjį lenkynių etapą – dviratininkams užteko įveikti 210 km, o ne planuotus 213.

Po tokio organizatorių pranešimo trasoje kilo sąmyšis, pavirtęs į masinę dviratininkų griūtį. Jos metu krito ir favoritai Markas Cavendishas, Peteris Saganas, Andre Greipelis, Alberto Contadoras bei kiti.

Keistą pirmąjį etapą laimėjo Marcelis Kittelis, kuriam atiteko geltonieji lyderio marškinėliai, tačiau dėl sprendimo lenktynių metu pakeisti finišo vietą visiems dviratininkams buvo įskaitytas nugalėtojo laikas.

Tarp jų ir vieninteliam lietuviui Ramūnui Navardauskui iš „Garmin-Sharp“ komandos, prestižinėse „Tour de France“ lenktynėse važiuojančiam antrą kartą.

Įdomu, kad Korsikos saloje „Tou de France“ lenktynės vyksta pirmą kartą. Šioje saloje yra numatyti dar du etapai. Į žemyną dviratininkai kelsis antradienį.

Šių metų „Tour de France“ dviratininkų lenktynėse sportininkams teks įveikti 21 etapą arba 3479 km iki išsvajotojo finišo Elizejaus laukuose Paryžiuje.