Pasaulio lengvosios atletikos federacija leido lengvaatletei atstovauti Lenkijai: jai nereikės laukti įprasto trejų metų laikotarpio pakeitus pilietybę.

K. Cimanouskaja atsisakė skristi namo iš Tokijo, kai prieš jos valią buvo pašalinta iš olimpinių žaidynių. Tokios nuobaudos atletė sulaukė po to, kai viešai pasiskundė dėl rinktinės trenerių sprendimo įtraukti ją į 4 po 400 m estafetę, kuri nebuvo jai įprasta distancija.

„Pasirodo, mūsų didieji viršininkai, kaip visada, viską sprendžia už mus“, – socialiniame tinkle rašė K. Cimanouskaja.

Nors vėliau jį įrašą ištrynė, pro Baltarusijos sporto vadovų akis jis neprasprūdo – bėgikei liepta krautis daiktus.

Tačiau atvykusi į Tokijo oro uostą K. Cimanouskaja dar kartą pasinaudojo socialiniais tinklais, prašydama pagalbos. Į Minską ji taip ir neišskrido.

Ji pabėgo į Lenkiją, teigdama, kad baiminasi dėl savo saugumo, jei grįžtų į Baltarusiją. Praėjusiais metais Lenkija jai suteikė pilietybę.

Pasaulio lengvosios atletikos pilietybių komisija patvirtino, jog K. Cimanouskaja gali atstovauti Lenkijai nuo 2023-iųjų rugpjūčio 6 d., skelbia Reuters.

Tokį sprendimą lėmė tai, kad atletė dvejus metus nedalyvavo tarptautinėse varžybose.

„Esu nepaprastai laiminga, bet išgyvenu keistas emocijas, nes viskas įvyko taip greitai ir staiga“, – socialiniame tinkle „Instagram“ rašė 26-erių K. Cimanouskaja.

„Yra tikimybė, kad vyksiu į pasaulio čempionatą Budapešte“, – pridūrė ji, turėdama omenyje rugpjūčio 19-ąją prasidėsiančias varžybas.

Baltarusiams ir rusams šiuo metu draudžiama varžytis tarptautinėse lengvosios atletikos varžybose dėl Rusijos kruvinos karinės invazijos į Ukrainą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją