Vienintelis bilietas į Paryžių atiteks turnyro nugalėtojams.

Tai bus trečias ir paskutinis Lietuvos golbolininkų bandymas prasibrauti į paralimpines žaidynes. 2022 m. pasaulio čempionate ir 2023 m. pasaulio IBSA žaidynėse lietuviams paralimpinio kelialapio pelnyti nepavyko.

„Esame užspeisti į kampą, trauktis nebėra kur. Liko vienintelis kelialapis, bandysime kautis ir neprarasti paskutinio šanso. Tokioje situacijoje esame ne pirmą kartą – taip pat buvo prieš Rio de Žaneiro ir Tokijo žaidynes. Mes vis spėdavome įšokti į tą paskutinį traukinio vagoną. Manau, kad ir šiemet spėsime. Ne tik tą kelialapį reikia parsivežti, bet ir medalį“, – čempionato išvakarėse sakė Lietuvos rinktinės senbuvis, keturių paralimpinių medalių savininkas Genrikas Pavliukianecas.

Lietuvos komanda A grupėje susitiks su Vokietijos, Belgijos, Graikijos ir Didžiosios Britanijos ekipomis. B grupėje grumsis Ukraina, Turkija, Juodkalnija, Izraelis ir Suomija. Ekipos pirmiausiai kausis grupėse dėl aukštesnių pozicijų, po keturias geriausias tęs kovą atkrintamosiose varžybose.

Lietuvos rinktinės treneris mano, jog ankstesniuose atrankos į paralimpines žaidynes turnyruose ekipai koją pakišo ir psichologiniai niuansai, todėl komanda, ruošdamasi Europos čempionatui, dirbo su sporto psichologu. K. Janeika tiki, kad jo auklėtiniai yra pasirengę pačiam didžiausiam iššūkiui.

„Apginti titulą nėra toks didelis spaudimas. Didesnis spaudimas dėl to, kad tai – paskutinis šansas mums patekti į žaidynes. Nesinorėtų nutraukti dalyvavimo paralimpinėse žaidynėse serijos, todėl spaudimas yra didelis, niekas nenori likti už borto. Atiduosime visas jėgas.

Noriu sakyti, kad Lietuva yra tarp Europos čempionato favoričių, tačiau dar yra tokios stiprios komandos kaip Turkija, Ukraina. Du čempionatai parodė, kad kovoje dėl trečios vietos su Ukraina mums nepavyko nugalėti. Tai sako, kad tikrai bus veikti šiame Europos čempionate“, – dėstė K. Janeika.

Lietuvos golbolo rinktinės vyrai paralimpinėse žaidynėse dalyvauja be pertraukų nuo 2000 m., Paryžiaus žaidynės jiems būtų jau septintos.

Lietuvos rinktinė keturis kartus yra tapusi žaidynių prizininke – 2000 m. Sidnėjuje iškovojo sidabrą, 2008 m. Pekine šį pasiekimą pakartojo, 2016 m. Rio de Žaneire tapo paralimpine čempione, o 2021 m. Tokijuje pasipuošė bronzos medaliais.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Genrikas Pavliukianecas, Mantas Brazauskis, Artūras Jonikaitis, Nerijus Montvydas, Justas Pažarauskas, Juozas Eigminas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją