Tai taip pat pirmas istorijoje Lietuvos plaukikų laimėtas auksas žemyno pirmenybėse ilgame baseine.

Rūta tapo vienintele plaukimo žvaigžde, kuri laimėjo visas varžybas, kuriose dalyvavo. Tai - taip vadinamasis plaukikų „Grand Slam“. To anksčiau nepavyko padaryti nė vienam plaukikui.

Neabejotina rungties favoritė olimpinė ir pasaulio čempionė R. Meilutytė finale distanciją įveikė per 29,89 sek. ir vėl įtikinamai įveikė artimiausias varžoves.

Sidabras atiteko Švedijos plaukikei Jennie Johansson (30,52), bronza - olandei Moniek Nijhuis (30,64).

Šeštadienį Rūta su pirmu rezultatu pateko į šios rungties finalą. Lietuvė pusfinalyje distanciją įveikė per 29,88 sek. Tai naujas Europos plaukimo čempionatų rekordas. Jį Rūta atėmė iš šiuo metu už draudžiamų preparatų vartojimą diskvalifikuotos rusės Julijos Jefimovos.

Savo pagrindines konkurentes kovoje dėl aukso R. Meilutytė aplenkė beveik sekunde. Antrą vietą pusfinalyje užėmė Švedijos plaukikė J. Johansson (30,74 sek.). Trečia liko vokietė Dorothea Brandt (30,83 sek.), ketvirta - olandė M. Nijhuis (30,98 sek.).

Rūta Europos čempionato ilgajame baseine apdovanojimo savo kolekcijoje dar neturėjo. Ir tai buvo vienintelis trūkstamas trofėjus jos medalių kolekcijoje. Jai priklauso 50 m plaukimo krūtine rungties pasaulio rekordas - 29,48 sek.

R. Meilutytė į Berlyną atvyko iš Kinijos, kur dalyvavo jaunimo vasaros olimpinėse žaidynėse. Nandzinge Rūta tapo čempione 50 ir 100 metrų plaukimo krūtine rungtyse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (378)