Moterų turnyro D grupės pusfinalyje Lietuvos paplūdimio tinklininkės po dramatiškos 51 min. trukusios kovos 2-1 (21:19, 15:21, 17:15) nugalėjo ispanes Lilianą Fernandez ir Paulą Sorią.

Ispanijos sportininkės sėkmingiau pradėjo susitikimą ir pirmavo 11:7, bet lietuvės greitai išlygino rezultatą, o pirmo seto pabaigoje iniciatyva jau priklausė M. Paulikienei ir A. Raupelytei.

Antrajame sete ispanės vėl įgijo keleto taškų pervarą, tik šįkart lietuvėms iniciatyvos perimti nepavyko, todėl mačo baigtis persikėlė į trečiąjį setą.

Trečiajame sete Lietuvos paplūdimio tinklininkės buvo pavojingai atsilikusios 6:10. Visgi tuomet puikūs M. Paulikienės padavimai, A. Raupelytės blokai leido sugrįžti į rungtynes, o pergalingas buvo dar vienas M. Paulikienės neatremiamas padavimas.

Ši pergalė ne tik leido patekti į grupės finalą, kuriame 17 val. mūsiškės žais su pasaulio čempionato prizininkėmis vokietėmis Svenja Muller ir Cinja Tillmann, bet ir užtikrino vietą atkrintamosiose varžybose. Tiesa, pirmoji vieta grupėje garantuotų tiesioginį bilietą į antrąjį ratą.

Ainė Raupelytė, Monika Paulikienė

Vyrų varžybos prasidės ketvirtadienį. Lietuviai Audrius Knašas ir Patrikas Stankevičius 13 val. F grupės pusfinalyje susitiks su olandais Leonu Luiniu ir Yoricku de Grootu.

Europos paplūdimio tinklinio čempionate dalyvauja po 32 vyrų ir moterų komandas. Į atkrintamąsias varžybas pateks po tris stipriausias grupių komandas. Grupių nugalėtojai iškart pateks į antrąjį atkrintamųjų varžybų ratą.

Europos paplūdimio tinklinio čempionato prizų fondą sudaro 200 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją