Lietuviai B grupėje iškovojo vieną pergalę ir patyrė vieną nesėkmę bei užėmė antrą vietą. Dešimti pagal skirstymą mūsiškiai ketvirtfinalyje per 47 minutes 2:1 (13:21, 22:20, 15:10) nugalėjo ketvirtą turnyro porą baltarusius Aleksandrą Kavalenką ir Aleksandrą Dziadkovą.

Pusfinalyje A. Rumševičius ir L. Každailis per 36 minutes 0:2 (16:21, 11:21) turėjo pripažinti rusų Ruslano Bykanovo ir Maksimo Chudiakovo pranašumą, bet mažajame finale po 32 minutes trukusios kovos 2:0 (21:16, 21:14) įveikė trečius pagal skirstymą rusus Olegą Stojanovskį ir Artiomą Jarzutkiną.

Varžybų nugalėtojais tapo R. Bykanovas ir M. Chudiakovas, kurie finale 2:0 (21:18, 21:17) nugalėjo tautiečius Nikitą Liaminą ir Dmitrijų Barsuką.

Moterų turnyre visos trys Lietuvos poros - Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė, Urtė Andriukaitytė ir Miglė Mazurkevičiūtė bei Ieva Vasiliauskaitė ir Irina Zobnina - patyrė nesėkmes pirmame atkrintamų varžybų rate.

Moterų varžybose triumfavo rusės Olga Motrič ir Nadežda Makroguzova.
EEVZA varžybų finalo etapas turėjo vykti dar spalio pradžioje Gruzijoje, bet Batumio miestui atsisakius organizuoti renginį, jis buvo perkeltas į Rygą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)