Ne kartą tarptautines varžybas jau priėmusioje pakrantėje pirmąsyk vyks aukščiausio rango vandens motociklų varžybos – Europos pirmenybių antrasis etapas.

„UIM Europos čempionatas – vienas prestižiškiausių renginių pasaulyje. Mūsų šalies vandenyse tokio iki šiol nėra buvę. Tai istorinis momentas. Visa vandens motociklų sporto bendruomenė gyvena laukimo nuotaikomis.

Lietuvos sportininkai nekantrauja stoti prie starto linijos gimtuose vandenyse“, – pasakojo Lietuvos vandens motociklų sporto federacijos prezidentas Tomas Gurkšnys.

Pašnekovas pridūrė, kad šis renginys taps dviguba švente, mat vandens motociklų sportas Lietuvoje šiemet skaičiuoja 20-tąjį sezoną.

Simboliška, kad būtent tokio jubiliejaus proga imtasi iššūkio surengti iki šiol didžiausias mūsų šalies istorijoje vandens motociklų pirmenybes.

Vandens motociklų varžybos (LVMSF)

„Bandant apibrėžti dalyvių geografiją, galima vardinti kone visas žemyno valstybes – nuo kaimyninių Baltijos šalių, Lenkijos iki atokiausių Europos kampelių ir ne tik.

Broliai ukrainiečiai taip pat tapę mūsų nuolatiniais dalyviais – jau net nevadiname jų svečiais.

Registracijos sąrašai su kiekviena diena vis pilnėja. Dalyvių gretos bus tikrai įspūdingos. Greitu metu pradėsime anonsuoti garsiausius vardus ir pavardes.

Belieka pasirūpinti varžybų infrastruktūra ir užsakyti gerą vasarišką orą. Nėra abejonių, kad Kupiškis ir visa Lietuva atvykstančius dalyvius pasitiks svetingai“, – kalbėjo LVMSF vadovas T. Gurkšnys.

Organizatoriai kviečia visus vandens motociklų sporto entuziastus tapti šventinio renginio dalimi ir jau nuo liepos 7-osios planuotis trijų dienų atostogas Kupiškyje bei jo apylinkėse, stebint įspūdingus vandens motociklininkų viražus vandenyje. Didžiausia azarto ir gerų emocijų koncentracija planuojama būtent čia.

Tuo metu sportininkai iš visos Europos į lenktynes rinksis ir dalyvių miestelyje įsikūrinės bei administracines procedūras pradės diena anksčiau – šventinę liepos 6-ąją.

Pirmasis, įžanginis UIM (Union Internationale Motonautique) Europos čempionato etapas birželio 23–25 dienomis vyks Vengrijoje. Ten prie starto linijos taip pat rikiuosis Lietuvos atstovai.

Vandens motociklų varžybos (LVMSF)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją