Sužadinti lūkesčiai

Pučiamųjų ir mušamųjų orkestras trankiais maršais antradienį Vilniaus oro uoste pasitiko iš Tokijo parskridusį Edgardą Sečinskį, parvežusį pasaulio čempionato bronzos apdovanojimą.

Laukė ir ąžuolo lapų vainikas, ir šilti bendraklubių iš „Saulės ženklo“ apkabinimai.

Lietuva išlaikė pozicijas tarp prestižinio turnyro prizininkų, kurių neapleidžia jau 16 metų. Kita vertus, vėl nepasistūmėjo į pačią aukščiausią viršūnę – joks lietuvis dar nėra laimėjęs planetos pirmenybių, kuriose kovojama nesusiskirsčius į svorio kategorijas.

Šįkart proga atrodė kaip niekad palanki: pasitraukė kai kurie ilgamečiai pagrindinės favoritės Japonijos lyderiai, o pernai tarp sunkiasvorių pasaulio čempionais tapo Lietuvos kovotojai: Brigita Gustaitytė ir Eventas Gužauskas.

Net Pasaulinės karatė organizacijos (WKO) prezidentas Kenji Midori prieš praėjusį savaitgalį Tokijuje vykusias varžybas ryškiausiais pretendentais į titulus vadino būtent lietuvius.

Natūralu, jog lūkesčiai buvo dideli – ir užgesus šviesoms „Tokyo Metropolitan Gymnasium“ nusivylusių rinktinėje liko daugiau nei trinančių rankomis iš džiaugsmo.

Fortūna – irgi faktorius

Neminint vieninteliu Lietuvos prizininku tapusio E. Sečinskio, tarp pastarųjų drąsiai galima priskirti čempionato debiutantą Lauryną Vaičikauską.

24-erių klaipėdietis ne tik tapo vienu iš šešių Lietuvos atstovų, atlaikiusių pirmą čempionato dieną, bet ir nužygiavo toliau už abu tituluotus savo trenerius „Shodan“ klube: E. Gužauską ir Luką Kubilių.

Tik aštuntfinalyje jį sustabdė japonas Ryuji Toda.

Tiesa, rinktinės naujokas buvo tikras laimės kūdikis: pakeliui jis įveikė tris etapus, bet tik sykį turėjo pats prakaituoti ant tatamio – kiti du varžovai nepasirodė, praleisdami lietuvį be kovos.

„Tikrai neriečiu nosies, nors lūkesčiai ir buvo viršyti. Man šypsojosi sėkmė, kuri taip pat lemia rezultatą varžybose. Kita vertus, kaip lengvasvoriui, vien jau dalyvavimas tokiame čempionate man yra didžiulis pasiekimas. Jaučiuosi pademonstravęs savo sugebėjimus pakankamai gerai, tai – geras startas prieš ateities čempionatus“, – Delfi sakė kovotojas, Lietuvos suaugusiųjų rinktinės duris pravėręs pernai, o šiemet tapęs nacionaliniu čempionu ir Europos pirmenybėse pelnęs bronzą.

Pasirodymas Tokijuje jam bent kuriam laikui kainavo balsą – antrame rate ispanas Hugo Cruzas kelis kartus atliko draudžiamus smūgius į gerklę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją