R. Leleivytei už antrą vietą atiteko 30 pasaulio reitingo taškų ir 312 eurų premija. Lenktynių nugalėtoja paskelbta italė Alessia Vigilia („Top Girls Fassa Bortolo”).

Jai atiteko 40 pasaulio reitingo taškų ir 627 eurų premija. Rasa nuo nugalėtojos atsiliko 6 sek. Trečioje vietoje – neutralios dviratininkės statusą turinti Anastasija Kolesava („Arkea Pro Cycling Team”, +10 sek.).

Iš 151 startavusios dviratininkės klasifikuotos 73.

R. Leleivytė taškų klasifikacijoje (ciklameno spalvos marškinėliai) su 23 taškais užėmė antrą vietą. Pirmoje vietoje – A. Vigilia, surinkusi 26 taškus.

Paskutinį ketvirtąjį, etapą sekmadienį laimėjo Ukrainos rinktinės narė Olha Kulynyč. Ji 129,25 km nuvažiavo per 3 val. 20 min. 32 sek. (vid. greitis – 38,672 km/h). 2-22 vietas užėmusios dviratininkės nuo nugalėtojos atsiliko 6 sek.

R. Leleivytė finišavo trečia ir to būtų užtekę galutinėje bendrojoje įskaitoje pakilti į pirmą vietą. Tačiau teisėjai, išnagrinėję finišo sprinto vaizdo įrašą, nusprendė, kad Lietuvos dviratininkė pažeidė taisykles ir iš trečios vietos ją perkėlė į pagrindinės grupės pabaigą – 22-ą poziciją. A. Vigilia, kuri finišavo ketvirta ir vėliau jai atiteko trečia vieta bei 4 premijinės sekundės, išsaugojo lyderės poziciją ir buvo paskelbta varžybų nugalėtoja.

„Finišavau trečia, bet lyderė teisėjams tvirtino, kad aš finiše prispaudžiau ją prie tvorelės. Peržiūrėjau pas teisėjus filmuotą medžiagą, kur matyti, kad važiavimo trajektorijos nė 10 centimetrų nepakeičiau, bet teisėjų nuomone, aš prispaudžiau varžovę ir mane numetė į paskutinę grupelės vietą, – pasakojo R. Leleivytė. – Nelaimėjau lenktynių – bendrojoje įskaitoje likau antra, praradau taškų klasifikacijos lyderės poziciją. Nieko, ką jau padarysi, teisėjai taip nusprendė. Gaila dėl komandos, nes tos pergalės labai reikėjo, visos stangėmės, atidirbom. Bet bus daugiau sportinio pykčio kitoms lenktynėms. ”

Daugkartinė Lietuvos čempionė pirmajame etape buvo 59-a, o po laimėto antrojo etapo ji bendrojoje įskaitoje pakilo į trečią vietą. Rasa trečiajame etape buvo antra ir į bendrojoje įskaitoje palypėjo dar laipteliu aukštyn. Šį sezoną UCI varžybose lietuvė ant prizininkų pakylos kopė penkis kartus.

R. Leleivytė „Giro della Toscana - Memorial Michela Fanini“ lenktynėse 2021 m. buvo taip pat antra, o 2011 m. – trečia. 2009 m. šias lenktynes laimėjo Diana Žiliūtė. Prizininkėmis yra tapusios ir Edita Pučinskaitė (2004 m.) bei Rasa Polikevičiūtė (2001 m.).

R. Leleivytė artimiausiu metu vyks į aukštikalnes rengtis Europos čempionatui (09.23), vėliau Rasos laukia „Tre Valli Varesine” lenktynės (10.03) bei pasaulio „gravel” (žvyrkelio) čempionatas (10.07).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)