„Į varžybas važiuoju ne tik laimėti, bet ir pasimatyti su žaidėjais, kurie per daugelį metų tapo draugais. Be to, šeštadienį buvo smagu ir pasidalyti įspūdžiais iš didžiausio Europos turnyro, kuriame sėkmingai dalyvavau prieš savaitę“, – pasakojo „Megos“ taurės čempionu tapęs kaunietis Darius Labanauskas.

Olandijos atvirajame smiginio čempionate iš 2,3 tūkst. dalyvavusių vyrų jis užėmė 17 vietą, o prieš porą savaičių pasaulio reitingo varžybose Vokietijoje „German Gold Cup“ iškovojo trečią vietą iš 400 dalyvių.

Prieš pagrindinę rungtį, įtrauktą į Baltijos ir Lietuvos smiginio reitingą, dalyviai apšilo prie taikinių „Čili“ rungtyje. Jai parinktas žaidimas – „101 su dviguba pabaiga“ idealiai atitiko rungties pavadinimą. Laimėti legą galima vos dviem ar trim strėlytėm, tokiu atveju, pergalei prireiktų vos minutės. Dėl to jau varžybų pradžioje netrūko įtampos ir didelio azarto.

„Čili“ rungtyje triumfavo trakiškis Gintaris Armalis ir latvė Irena Bauze. G. Armalis finale įveikė T. Riaubiškį iš Jonavos, o I. Bauze – tautietę Laimą Upeniecę. Visos ketveriukės taiklumas buvo įvertintas specialiais „Čili picos“ prizais.

Į Baltijos ir Lietuvos reitingą įtrauktos „Megos“ rungties („501 dviguba pabaiga“) finale susitiko du Kauno atstovai. D. Labanauskas finale įveikė Tomą Šakį, beje, paskutinįjį legą uždaręs rekordine tądien 11 strėlyte.

Aistrų ir intrigos kaip visuomet netrūko nei vyrų, nei moterų grupėse. Šį kartą daugkartinis tarptautinių turnyrų nugalėtojas mažeikiškis Arūnas Čiplys nepateko net į ketvertuką, tačiau į jį iškopė puikiai žaidę vilnietis Gintaras Tumėnas ir jonaviškis Jonas Jonaitis. Tai pastarojo debiutas ant prizininkų pakylos.

Ne viena kova tiek pogrupiuose, tiek atkrintamosiose varžybose vyko iki apylygiai. Moterys intrigą išlaikė net iki finalo. Jonaviškė Renata Vaikutienė pergalę išplėšė rezultatu 5:4. Ji nugalėjo kėdainiškę Sandrą Rimkevičiūtę, kuri iš pradžių buvo 3:1 išsiveržusi į priekį.

Trečias vietas laimėjo vilnietė Miglė Ivaškevičienė ir jonaviškė Kornelija Lušaitė.

Penktomis-aštuntomis vietomis pasidalijo šiauliečiai Osvaldas Kšanys ir Sigitas Vasylius, vilniečiai Tadas Kiallo ir Aurita Sirvydytė, latviai Nauris Gleglu ir Laima Upeniece, jonaviškė Vyta Orlovienė bei trakiškė Vilma Armalienė.

Prekybos ir laivalaikio centro „Mega“ paguodos turnyrą po azartiškos kovos laimėjo jonaviškė Viktorija Jasiūnaitė ir Donatas Matijoška iš Elektrėnų. Pastarasis pergalę pasiekė aplenkęs net 52 kitus šio paguodos turnyro dalyvius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją