Šį mačą rėmė Baltarusijos valstybinis jaunimo reikalų komitetas, pristatęs Tailando boksą, kaip vieną kovos su narkomanija formų. Viena svarbiausių turnyro užduočių buvo pademonstruoti visuomenei Baltarusijos sportininkų pajėgumą, tad nenuostabu, kad ir mačą Baltarusija - Europa aiškia persvara laimėjo šeimininkai.

Kaip BNS informavo Lietuvos Muai Tai sąjungos atstovas spaudai Ričardas Žilaitis, lietuviai I. Berankis ir V. Gražys atlaikė baltarusių spaudimą. Tačiau mačo vyriausiuoju teisėju buvo Baltarusijos sporto ir turizmo ministras, tad ir abejotini teisėjų sprendimai pergales lėmė šeimininkams.

Susitikimo Minske metu įvyko kova dėl WKN (Tarptautinė Muay Thai federacija) pasaulio profesionalų čempiono titulo. Naujuoju planetos čempionu (svorio kategorija iki 60,3 kg) tapo Baltarusijos sportininkas Jevgenijus Gvozdevas, sutriuškinęs belgą Omarą Belgnaou.

Kovo 8-17 dienomis Tailande vyks šio sporto šakos pasaulio čempionatas. Baltarusijos vyriausybė apmokėjo savo šalies rinktinės kelionę į pirmenybes, skyrusi beveik 25 tūkst. JAV dolerių (100 tūkst. litų).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją