Po septinto rato pirmaujančioje grupėje pokyčių neįvyko: T. Stremavičius sužaidė lygiosiomis su tarptautiniu didmeistriu (TD) V. Mališausku, o titulą ginantis TD Š. Šulskis nesugebėjo įveikti T. Laurušo. Iš kovos dėl medalių pasitraukė puikiai turnyrą pradėjęs TM Virginijus Grabliauskas, pralaimėjęs Rokui Klabiui, kuriam tai buvo pirmoji pergalė turnyre.

Paskutiniame rate T. Stremavičius juodais susitinka su Andriumi Brazdžioniu (4 taškai), o T. Laurušo (5 taškai) varžovas – P. Pultinevičius (4,5 taško). V. Mališauskas sužais su Mindaugu Beinoru, R. Klabis – su Š. Šulskiu, o Marius Bieliauskas – su Virginijumi Grabliausku.

Aštunto rato rezultatai:

M. Beinoras – M. Bieliauskas 1:0

V. Grabliauskas – R. Klabis 0:1

Š. Šulskis – T. Laurušas 0,5:0,5

P. Pultinevičius – A. Brazdžionis 1:0

T. Stremavičius – V. Mališauskas 0,5:0,5.

Primename, kad čempionate varžosi dešimt sportininkų. Varžybos vyksta ratų sistema, kiekvienas šachmatininkas turės sužaisti su kiekvienu, o nugalėtojas išaiškės gegužės 5 dieną.

Pagal čempionato rezultatus bus formuojama rinktinė, kuri rugsėjį dalyvaus pasaulinėje šachmatų olimpiadoje Baku (Azerbaidžanas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją