Iškovotų festivalio aukso medalių skaičiumi visus aplenkė jaunasis talentas iš Panevėžio Titas Smailys – kuris susižėrė visų penkių rungčių aukso medalius.

Keturis aukščiausius apdovanojimus išsivežė estas Kregoras Zirkas, po tris – kitas panevėžietis Danas Rapšys ir Vladimiras Cozacas iš Moldovos.

Antrąją plaukimo festivalio dieną pasiekta daugiau šių varžybų rekordų – plaukikai padarė septynias pataisas rekordų lentelėse.

Rekordininkais tapo estai Piotras Degtiariovas, K.Zirkas, Kertu Ly Alnekas, Lietuvos atstovai Anastasija Rogožina, Beatričė Kanapienytė, Deividas Margevičius ir vienintelėje komandinėje rungtyje – mišrioje estafetėje 7 po 50 m laisvuoju stiliumi – nugalėjusi Talino TOP sporto klubo komanda.

Anykštėnas Giedrius Titenis nepaliko vilčių savo varžovams ir 100 m krūtine rungtyje, tačiau parodyto rezultato neužteko laimėti savo amžiaus grupėje ir absoliučioje įskaitoje.

Festivalio dalyviai dvi dienas kovojo ne tik dėl 63 medalių komplektų, bet ir dėl daiktinių prizų septyniose amžiaus grupėse ir piniginių prizų absoliučioje įskaitoje.

Festivalio laimėtojais pagal FINA taškų skaičiavimo lentelę savo amžiaus grupėse tapo T. Smailys, A. Rogožina (abu – Lietuva), K. Zirkas (Estija), Andrius Šidlauskas (Lietuva), K. L. Alnekas (Estija), D. Rapšys (Lietuva) ir Aliona Ribakova (Latvija).

Pasak pranešimo, absoliučiai geriausia festivalio plaukike trečius metus iš eilės tapo A. Ribakova, o tarp vaikinų geriausiu pirmą kartą pripažintas D. Rapšys.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)