Aštuoni stipriausi šios svorio kategorijos pasaulio kovotojai susigrūmė dėl čempio­no titulo praeitą sa­vait­ga­lį Ki­ši­nio­ve (Moldova) su­reng­ta­me fi­na­li­nia­me var­žy­bų „KOK World Grand Prix 2013“ tur­ny­re.

Vienas iš pretendentų į šį ti­tu­lą buvo ir lietuvis T. Jon­kus, ba­lan­dį Vil­niu­je vykusioje atrankinėje kovoje pir­ma­me raun­de su­si­do­ro­jęs su ru­mu­nu Bog­da­nu Stan­ciu.

„KOK World Grand Prix 2013“ fi­na­li­nio tur­ny­ro ket­virt­fi­na­ly­je lietuvio lau­kė susidūrimas su Ja­po­ni­jos or­ga­ni­za­ci­jos „Krash“ pa­sau­lio čem­pio­nu Yoi­chi Ya­ma­za­ki. Japonas po at­ran­kinio turnyro Japonijoje pa­te­kęs į KOK stip­riau­sių­jų aš­tuo­ne­tu­ką lai­ky­tas rim­čiau­siu pre­ten­den­tu į čempiono ti­tu­lą.

Nuo pat pirmos kovos minutės lietuvis ėmėsi iniciatyvos ir, nors trečią pir­mo­jo raun­do mi­nu­tę ja­po­nui pavyko įspausti Tadą į kam­pą bei pra­dėti at­aką smū­giais, gin­da­ma­sis mūsiškis pa­ste­bė­jo, kad varžovas pra­ra­do bud­ru­mą ir vie­nu kai­riuo­ju smū­giu į sma­krą nokautavo ja­po­ną. Tokiu būdu Tadas įtikinama pergale iš­ko­pė į pusfina­lį.

Ten mū­siš­kio lau­kė Mol­do­vos at­sto­vas Cris­tia­nas Do­re­lis, pir­mo­je kovo­je no­kau­ta­vęs spor­ti­nin­ką iš Azer­bai­dža­no Ali Mam­ma­do­vą. Pusfinaly­je T. Jon­kus vi­sus tris raun­dus tu­rė­jo ne­di­de­lę pers­va­rą, bet teisėjai sky­rė pa­pil­do­mą raun­dą. Ir vėl lie­tu­vis nie­kuo ne­nu­si­lei­do opo­nen­tui, ta­čiau tei­sė­jų sprendimu pergalė atiteko šeimininkui.

Fi­na­le dėl dir­žo su­si­ko­vė C. Do­re­lis ir cha­riz­ma­tiš­ka­sis vo­kie­tis Deni­sas Schneid­mil­le­ris. Bu­ši­do ger­bė­jai jį ne sy­kį ma­tė sos­ti­nės „Sie­mens“ are­no­je vy­ku­siuo­se Bushido tur­ny­ruo­se.

Tre­čio­jo raundo pra­džio­je D. Schneid­mil­le­ris no­kau­ta­vo C. Dorelį ir ta­po stip­riau­siu pa­sau­ly­je svo­rio ka­te­go­ri­jo­je iki 71 kg.

Jei po pus­fi­na­lio dvi­ko­vos tei­sė­jų spren­di­mas bū­tų bu­vęs ki­toks, lietu­vis būtų kovojęs fi­na­le prieš D. Schneid­mil­le­rį.

„KOK World Grand Prix 2013“ tur­ny­re vy­ko ir ke­lios su­per­ko­vos. Vienoje jų (iki 84 kg) Ma­tas Ste­bu­liaus­kas tu­rė­jo pri­pa­žin­ti moldavo De­ni­so Apa­va­loae pra­na­šu­mą.

Po turnyro Moldovoje T. Jon­kus ir M. Ste­bu­liaus­kas poilsiui laiko neskirs, kadangi ne­tru­kus laukia įtemptos kovos Vil­niu­je, lap­kri­čio 16 d., „Sie­mens“ are­no­je bu­ši­do tur­ny­re „BUSHIDO FC HERO'S 2013“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)