Tarptautinės ledo ritulio federacijos taisyklėse skelbia, kad diskvalifikuotam treneriui draudžiama kontaktuoti su komandos nariais ir kitais trenerių štabo atstovais.

Apie tai rašo švedų leidinys „Aftonbladet“.

Be to O. Znarokas, iš kurio buvo atimta akreditacija, negalėjo dalyvauti Rusijos rinktinės apdovanojimo iškilmėse, tačiau pasirodė ant ledo, sveikino savo treniruojamus žaidėjus ir džiaugėsi kartu su komanda.

Pusfinalio mačo su Švedija pabaigoje O. Znarokas apsižodžiavo su švedų treneriu Rickardu Grenborgu, o vėliau perbraukdamas nykščiu sau per gerklę savotiškai grasino kolegai susidorojimu. Savo gestą O. Znarokas paaiškino tuo, kad jam, neva, skaudėjo gerklę.

O. Znaroko pažeidimus finalo metu užfiksavo IIHF viceprezidentas suomis Karvelo Kummola ir apie juos nedelsiant pranešė rungtynių inspektoriui.

Rusijos ledo ritulio federacija ir žiniasklaida sankcijas treneriui vertino, kaip sąmoningą susidorojimą.

„Mes jiems (IIHF) esame lyg raudonas skuduras“, - sakė pats O. Znarokas, kuris pažymėjo, kad kitą kartą pasielgtų lygiai taip pat“.

Rusijos rinktinė sekmadienį finalo rungtynėse 5:2 įveikė Suomiją ir tapo pasaulio čempione.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)