Renginyje prireikė ir medikų pagalbos, kai nuo žirgo numesta žokėja privertė jaudintis žiūrovus nesikeldama nuo žemės.

Didžiosios žirgų lenktynės buvo svarbiausios šį sezoną, nors Raseinių hipodrome šiemet dar vyks dvejos lenktynės.

Savaitgalį didžiausią prizą iškovojo kumelė Sorelina. Ji laimėjo pirmos grupės bėgimą ir iki kito sezono galės būti vadinama greičiausiu žirgu Lietuvoje. Į pergalę žirgą atvedė žokėjus Chvtisas Abelašvilis.

„Jis puikiai susigrojęs su žirgu, dirba kaip smuikelis“, – žokėjo ir žirgo duetą vertino Sorelinos savininkas Ričardas Petrikas. – Jis labai džiaugiasi protingu žirgu, nuolat ieškančių, kaip pralįsti, kaip išsiveržti į priekį. Jį tereikia tik prilaikyti ir reikiamu metu stumtelti į priekį.“

Sorelinos pergalė suteikė daugybė emocijų. Didžiąją dalį 1600 metrų distancijos pirmavo Mist su žokėja Elėja Lukyte, tačiau finišo tiesiojoje Sorelina aplenkė varžovę. Martynui Bagdonui priklausanti Mist pralaimėjo per žirgo kaklą.

Panašiu scenarijumi klostėsi ir trečios grupės bėgimas. Jame pergalę taip pat tūkstantosiomis sekundės dalimis iškovojo lenkų auginama kumelė Naramuska su žokėjumi Dmitrijumi Petriakovu. Tik prieš finišą užsieniečių duetas pranoko lietuvių auginamą eržilą Tros su Ugne Mickute.

„Šį kartą sėkmė labiau šypsojosi užsieniečiams, bet galime įžvelgti ir privalumų. Jie bus motyvuoti atvažiuoti su dar daugiau žirgų“, – teigė lenktynių organizatorė Evelina Kolbasnik.

Daugiau nei tūkstantis į hipodromą susirinkusių žiūrovų nuščiuvo, kaip po vieno iš bėgimų ant žemės atsidūrė žokėja Gabrielė Ansurian. Bent minutę, kol prie jos skubėjo pagalba, jaunoji žokėja nejudėjo.

„Kumelė, kuria jojau, labai pasiutusi ir nerami, – incidentą prisiminė G. Ansurian. – Pradėjus stabdyti balnas nuslydo jai ant kaklo ir išslydau. Nukritau ant nugaros ir visiškai negalėjau įkvėpti oro, ėmė skaudėti kūną. Tas momentas buvo baisiausias.“

Vis dėlto atsigavusi mergina be pagalbos grįžo į žokėjų kambarį, o šis incidentas nesumažino jos noro kovoti.

„Niekada nepagalvojau, kad nebejosiu. Dabar dar labiau noriu įrodyti, kad galiu varžytis, ir tikrai nepasiduosiu.“

Raseinių hipodromas yra vienintelis Baltijos šalyse, kuriame rengiamos tarptautinės lygiosios žirgų lenktynės. Čia šiemet vyko septyni renginiai, dar dvejos lenktynės laukia rugsėjo ir spalio mėnesiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)