„Ne pirmą kartą kreipiamės į Ministrę Pirmininkę, kitus ministrus, Seimo narius. Labiausiai nuvilia, jog Vyriausybė absoliučiai negerbia ir nesuvokia žmonių fizinės ir emocinės sveikatos reikšmės. Be to, stebina ir visiškas sveikatingumo ir sporto sektoriaus ignoravimas.

Todėl šiandieniniu raštu reikalaujame Ingridos Šimonytės, nedelsiant imtis veiksmų aukšto sportinio meistriškumo, sveikatingumo, fizinio aktyvumo ir neformaliojo ugdymo srityse“, – sako VJNŠA direktorė Neringa Juškienė.

Susivienijimas siekia ginti aukšto sportinio meistriškumo, sveikatingumo, fizinio aktyvumo ir neformaliojo ugdymo srities, interesus. Rašte teigiama, jog šios sritys ne mažiau reikšmingos ir svarbios nei švietimas ar medicina. Todėl reikalaujama ne tik specialaus veiklos atnaujinimo plano, tačiau ir deramų kompensacijų dėl Vyriausybės sprendimo stabdyti veiklą.

„Mes esame vienas labiausiai nukentėjusių sektorių. Buvome uždaryti be jokių diskusijų, dialogo ar kompensacijų. Jeigu jau esame uždaryti, mūsų nuostoliai privalo būti kompensuoti. Situacija primena 2009 m., kai buvo nusavinti pensininkų pinigai, kuriuos vėliau teko kompensuoti. Nesuvokiama kodėl valdžia vėl lipa ant to paties grėblio“, – teigia raštą pasirašęs Balžeko teniso akademijos vadovas Arūnas Balžekas.

Kreipimosi iniciatoriai sako, jog vertinant pasaulio mokslininkų įžvalgas ir prognozes akivaizdu, kad COVID-19 virusas staiga niekur nedings ir kankins Pasaulį bei Lietuvą dar ne vienerius metus. Todėl Vyriausybė privalo išmokti virusą valdyti ir kontroliuoti. Tačiau tam reikia Vyriausybės pasitikėjimo nevyriausybinėmis organizacijomis ir privačiu verslu.

„Esame pasiruošę saugiai atnaujinti veiklą bei užtikrinti įvairių amžiaus grupių, tačiau pirmiausiai vaikų, teisę sportuoti. LR Vyriausybės reikalaujame – pasitikėti mumis, kalbėti su mumis ir bendromis pastangomis grįžti į aukšto sportinio meistriškumo, sveikatingumo, fizinio aktyvumo ir neformaliojo ugdymo veiklą“, – sako N. Juškienė

Paskutinis mokslinis tyrimas, apėmęs keturis žemynus, parodė, kad bent trylikai procentų žmonių pablogėjo gyvenimas dėl emocinių problemų. Pusė iš jų kenčia nuo depresijos. O labiausiai kenčia vaikai, kurie negali užsiimti savo mėgstama veikla, yra priversti nuolat būti vienoje erdvėje.

Kreipimąsi pasirašusios organizacijos:

Klaipėdos miesto rankinio klubas „Dragūnas“
Sporto klubas Atemi
Futbolo akademija Dainava
Futbolo klubas Spartukai
Sporto centras Sakura, VšĮ
Akmenės rajono sporto klubas „Energija“
Kyokushin karate klubas „IPPON“
Treniruočių studija THE ONE
VŠI „Ateities čempionai“
Fm Vilnius Vytis
Balžeko teniso akademija
Všį Merginų futbolo akademija Bitės
VšĮ Gyvensenos medicina
Sporto ir futbolo klubas Rotalis
Sporto Trenerė
Bokso klubas Čempionas
VšĮ Kovos menų akademija
G. Sabeckio teniso mokykla
Lieknėjimo ir sveikatingumo centras
Sporto klubas „Faiteris“
Lietuvos Sveikatingumo Klubų Asociacija
Marijampolės kyokushin karatė klubas Tornadas
Viešoji įstaiga „Tauragės futbolas“ filialas Tauragės vaikų ir jaunių futbolo akademija „Tauras“
VšĮ Futbolo klubas „Vilnius“
BĮ Klaipėdos „Gintaro“ sporto centras
Klaipėdos miesto plaukimo federacija
Viešoji įstaiga baidarių slalomo klubas „Regesa“
Sostinės karatė mokykla
VšĮ ,,Baltijos futbolo akademija“
Sporto klubas „TOSHI“
Klaipėdos miesto futbolo klubas „Baltai“
Sporto klubas „Budora“
Sporto klubas SHIN
VšĮ Futbolo mokykla „NIKĖ“
VšĮ Klaipėdos krepšinio mokykla
Kuršėnų kyokushin karatė klubas DAO
UAB „Boksas visiems“ City Boxing sporto klubas
Lietuvos laipiojimo sporto federacija
Viešoji įstaiga Laipiotojų uolomis klubas
VŠĮ Sostinės krepšinio mokykla
Šiaulių rajono sporto klubas „Lukas“
Kauno sporto klubas „Kumštis“
UAB Čimonė
VŠĮ Kauno jogos centras
Klaipėdos badmintono klubas
Lietuvos hapkido federacija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)