Merginų šuolių į aukštį rungtyje Gintarė Nesteckytė užėmė 10 vietą. Lietuvė pirmais bandymais įveikė 171 cm ir 176 cm aukščius, 181 cm – trečiu, tuo tarpu visi trys mėginimai peršokti 184 cm buvo nesėkmingi. Kvalifikacijoje G. Nesteckytė parodė kiek prastesnį rezultatą – 179 cm – bei buvo 11-a.

„Pasirodymu nusivylusi nesu, bet kaip ir kiekvienam sportininkui norėjosi pasiekti geresnį rezultatą nei turiu dabar. Užėmiau aukščiausią vietą tokio rango varžybose – tiek praėjusiais metais pasaulio jaunimo čempionate Judžine, tiek prieš dvejus metus Rietyje Europos jaunimo čempionate nepatekau į finalą. Vien jau patekimas į finalą buvo didelis pliusas, motyvacija tobulėti“, – pasakojo G. Nesteckytė.

Varžybose netrūko ir itin tituluotų sportininkių – titulą gynė Europos čempionato prizininkė Alessia Trost iš Italijos, dalyvavo Europos čempionato bronzos medalininkė septynkovėje belgė Nafissatou Thiam bei pasaulio ir Europos čempionė rusė Marija Kučina. Pastaroji Rusijos šuolininkė stipriausia planetoje tapo praėjusių metų pasaulio uždarų patalpų čempionate Lenkijoje, kur įveikė dviejų metrų aukštį.

Vis dėlto įspūdingi asmeniniai rekordai bei titulai nieko nereiškia: M.Kučina pirmu bandymu įveikė 171 cm, 176 cm aukštį praleido, tuo tarpu 181 cm peršokti nesugebėjo. Rusijos lengvaatletė neaplenkė nė vienos dalyvės bei liko dvylikta. Už G. Nesteckytės nugaros liko ir vokietė Imke Onnen.

Europos jaunimo čempionės titulą apgynė A. Trost, įveikusi 190 cm aukštį, sidabras atiteko N. Thiam, o bronza – ukrainietei Irinai Heraščenko (abi sportininkės peršoko 187 cm).

„Aplenkiau pasaulio čempionę! Juoktis negalima, nes tokio aukšto lygio sportininkei čia yra nesėkmė, bet faktas, jog aplenkiau ją, skamba kaip anekdotas. Šuoliai į aukštį yra loterija – tai psichologinė rungtis, kur asmeninis rekordas nieko nereiškia, – tikino G. Nesteckytė. – Nenustebino, jog laimėjo A. Trost, ji ir buvo laikoma viena favoričių. Iš tiesų rezultatai gana žemi, su asmeniniu rekordu gal būčiau užėmusi ir prizinę vietą.“

Merginų šuolių į tolį rungties finalas Jogailei Petrokaitei nesusiklostė sėkmingai. Pirmais dviem bandymais sportininkė žengė atsispyrimo lentelę, o trečio bandymo metu priešingai – atsispyrė gana toli nuo lentelės bei taip „sutrumpino“ rezultatą: 6,03 m bei užimta dvylikta vieta.

Tiesa, norint patekti į geriausiųjų aštuonetą bei gauti dar tris papildomus bandymus, reikėjo nušokti bent 6,42 m, o lietuvės asmeninis rekordas yra 6,33 m.

Ryte vykusiose vyrų rutulio stūmimo kvalifikacinėse varžybose Lietuvos atstovas Julius Malotkinas užėmė 24 vietą. Su skaudančia nugara startavęs lengvaatletis geriausiu trečiu bandymu įrankį nustūmė 16,93 m. Paskutinis į finalą patekęs sportininkas J. Malotkiną lenkė metru bei nustūmė 18,05 m.

Europos jaunimo čempionate Lietuvos komanda iškovojo du medalius: čempione tapo trišuolininkė Dovilė Dzindzaletaitė, o bronzos medaliu pasidabino ieties metikė Liveta Jasiūnaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)