Geriausias Lietuvos plaukikas Danas Rapšys finale startavo sunkiai – 25-erių atletas 400 metrų plaukimo laisvuoju stiliumi rungtyje vienu metu buvo tik septintas, tačiau sugebėjo finišuoti antras.

Lietuvio laikas – 3 min. 36.75 sek. Kaip ir pusfinalyje, D. Rapšį pranoko 20-metis britas Tomas Deanas, įveikęs distanciją per 3 min. 36.56 sek.

7 įskaitinius taškus uždirbęs D. Rapšys įpusėjus distancijai dar buvo ketvirtas, o į antra vietą pakilo tik likus plaukti 50 metrų. Trečioje vietoje likusį Towley Haasą jis galiausiai aplenkė trimis sekundėmis.

Andrius Šidlauskas šeštadienį nestartuoja, o pirmasis iš lietuvių baseine pasirodė Simonas Bilis. Jo, Beno Proudo, Andrejaus Žilkino ir Kregoro Zirko ketvertas vyrų estafetėje 4x100 metrų laisvuoju stiliumi užėmė penktą vietą (3 min. 8.75 sek.) ir iškovojo 8 įskaitinius taškus.

Vėliau S. Bilis su Mattu Greversu, K. Zirku bei Felipe Lima startavo ir vyrų kombinuotoje estafetėje 4x100 metrų. Šis ketvertas užėmė septintąją vietą (3 min. 18.28 sek.).

Po pirmosios dienos komandų įskaitoje su 267 taškais pirmauja „Cali Condors“. „Energy Standard“ ekipa yra antra su 239,5 taško.

ISL lygos čempionai paaiškės sekmadienį – paskutinę finalinio etapo dieną. Bendrą prizų fondą sudaro kiek daugiau nei 6 mln. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)