Ketvirtąjį aukso medalį iškovojo vokietė Lea Sophie Friedrich. Sidabras atiteko Lenkijos, o bronza –Rusijos atstovėms.

Pirmojo etapo ketvirtajame važiavime V. Šumskytė finišavo antra, o šeštajame važiavime Arūnė Savičiūtė buvo ketvirta. Į antrąjį etapą pateko šešių pirmojo etapo ir šešių paguodos važiavimų nugalėtojos. V. Šumskytė laimėjo ketvirtąjį paguodos važiavimą, o A. Savičiūtė šeštajame paguodos važiavime liko trečia. Arūnė galutinėje įskaitoje pasidalijo 19-ą vietą.

Antrojo etapo pirmajame važiavime V. Šumskytė finišavo ketvirta. Nuo trečios vietos ir kelialapio į B finalą ją skyrė 0,013 sek.

L. S. Friedrich šiame čempionate auksą iškovojo ir sprinto, komandų sprinto bei 500 m pavienio starto lenktynėse.

Vaikinų 1000 m pavienio starto lenktynėse Aivaras Naujokaitis tarp 45 dalyvių buvo 28-as. Jis atrankoje distanciją įveikė per 1 min. 5,355 sek. Geriausiai atrankoje pasirodė australas Thomasas Cornishas – 1 min. 0,498 sek. Jis 0,08 sek. pagerino pasaulio jaunių rekordą. T. Cornishas vėliau triumfavo ir finale, kuriame dalyvavo aštuoni dviratininkai. Sidabras atiteko Čekijos, o bronza – Vokietijos atstovams.

Iš Pakruojo kilusi V. Šumskytė 500 m pavienio starto lenktynėse buvo ketvirta, komandų sprinte su A. Savičiūte užėmė penktą vietą, o sprinte klasifikuota aštunta.

Kitais metais pasaulio jaunių dviračių treko čempionatas vyks rugpjūčio 25-27 dienomis Frankfurte prie Oderio (Vokietija).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją