O. Usykas prisipažino, kad būsimai revanšo dvikovai su A. Joshua, kuri turėtų vykti vasarą, labai sunku susikoncentruoti. Vasario 24 d. Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, boksininkas buvo vienas pirmųjų, užsivilkusių uniformą ir paėmusių ginklą į rankas.

„Noriu susikoncentruoti tiek, kiek galiu būsimai kovai, tačiau šiuo metu tai padaryti itin sudėtinga, nes negaliu nustoti galvoti apie karą, savo likusius draugus Ukrainoje, – kalbėjo jis. – Paprastai visų pašalinių minčių treniruotėse reikia vengti, kad pasirengimas būtų visavertis. Labai noriu vėl laimėti prieš A. Joshua, pašlovinti taip Dievą ir savo gimtąją šalį.“

O. Usykas prisipažino, kad psichologiškai jaučiasi prasčiau, nes neteko ryšio su keliais savo draugais.

„Boksas yra sportas, įgūdis, o karas – išlikimas. Laimei, man pačiam daug karo patirti neteko, tačiau matau vaizdus ir gaunu žinių iš savo giminių ir draugų. Tai – siaubinga. Kai kurie mano draugai dingo ir niekas nežino, kur jie. Daugelis mano giminaičių neteko savo namų, draugų ir mylimųjų“, – pasakojo jis.

Pasaulio bokso čempionas meldžiasi, kad Rusijos prezidento Vladimiro Putino vardu vykdomi žiaurumai kuo greičiau baigtųsi.

„Atvirai kalbant, tai, kas vyksta Ukrainoje, yra baisu. Kasdien meldžiuosi, kad visa tai kuo greičiau pasibaigtų. Boksas yra vaikų žaidimai lyginant su karu. Karas yra siaubingas dalykas ir to nelinkėčiau net pikčiausiam savo priešui“, – sakė jis.

Praėjusių metų rugsėjį „Tottenham Hotspur“ stadione vykusioje dvikovoje ukrainietis įveikė britą A. Joshua ir iškovojo pasaulio čempiono titulus pagal kelias skirtingas bokso organizacijas.

Revanšinės dvikovos preliminari vieta šįkart veikiausiai bus Saudo Arabija, o ji planuojama birželio 25-ą dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją