„Glaudžiai bendradarbiaujame su Ukrainos nacionaliniu olimpiniu komitetu, prisidedame kiek galime prie pagalbos ukrainiečiams Lietuvoje, stengiamės Lietuvoje gyvenančius vaikus iš Ukrainos įtraukti į mūsų olimpinio švietimo projektus. Todėl buvo didelė garbė sulaukti šio kvietimo“, – sakė olimpinė čempionė.

LTOK su Ukrainos centru Vilniuje bendradarbiauja jau ne pirmą kartą. Olimpinis komitetas taip pat prisidėjo organizuojant veiklas Ukrainos nepriklausomybės dienos proga.

Ukrainos centras įsteigtas Lietuvos ir Ukrainos pirmųjų ponių iniciatyva, siekiant ukrainiečių bendruomenei Lietuvoje sukurti atvirą kultūros, švietimo ir bendruomeninių paslaugų erdvę. Jo steigėjai – Lietuvos Respublikos Prezidentūra, Vytauto Didžiojo universitetas ir Ukrainos ambasada Lietuvoje.

Vienas iš pagrindinių Ukrainos centro uždavinių – ne tik suteikti erdvę pasitraukusiems iš Ukrainos žmonėms, siekiant sėkmingos ukrainiečių integracijos Lietuvoje, bet ir sudaryti jiems galimybes susitikti su tautiečiais, puoselėti savo kultūrą, istoriją ir identitetą, gauti psichologinę pagalbą, neformaliojo švietimo, kultūrines, socialines, kitas reikalingas paslaugas. Iki šiol tai yra tarptautiniam bendradarbiavimui atvira kultūrinė ir edukacinė erdvė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)