Valdo Gecevičiaus auklėtiniai paskutinį mačą Japonijos sostinėje laimėjo rezultatu 10:7.

Akistata prasidėjo dviem Nerijaus Montvydo realizuotais baudiniais. Jau po 5 min. V. Gecevičius nusprendė pakeisti rezultatyviausią komandos žaidėją turnyre Genriką Pavliukianecą (16 įvarčių), vietoje kurio į kovą mestas kapitonas Marius Zibolis. Netrukus ir N. Montvydas vietą aikštėje užleido Justui Pažarauskui.

Amerikiečiai buvo išlyginę rezultatą, bet taiklus M. Zibolio metimas leido Lietuvos ekipai laimėti pirmą kėlinį 3:2.

Po pertraukos lietuviai puikiai gynėsi, išvengė klaidų puolime ir pamažu išaugino atotrūkį iki 6:2.

Bet kėliniui įpusėjus JAV golbolininkai vieną po kito pelnė du įvarčius, grąžindami intrigą.

Varžovų spurtą trumpam pristabdė dar vienas tikslus M. Zibolio baudinys, tačiau amerikiečiai nedvejojo ir sumažino atsilikimą iki minimumo.

Tuomet V. Gecevičius į aikštę grąžino G. Pavliukianecą, kuris labai greitai atvėsino oponentų ryžtą dviem meistriškais metimais.

Veteranų žodis penktadienį buvo lemiamas. 46-erių M. Zibolis surinko 4 įvarčius, 45-erių G. Pavliukianecas pelnė tris, du pridėjo N. Montvydas, vieną – J. Pažarauskas.

JAV golbolininkai patys prisivirė košės suteikę varžovams 6 progas mesti baudinius, iš kurių išnaudotos buvo 4, tuo metu patys lietuviai nesuklydo nė karto.

Su amerikiečiais V. Gecevičiaus treniruojama ekipa Tokijuje jau buvo susidūrusi grupės varžybose, kai sutriuškino oponentus 13:3. Prieš penkerius metus Rio de Žaneire šios rinktinės kovojo didžiajame finale, tuomet taip pat laimėjo lietuviai.

„Jei kas prieš turnyrą būtų paklausęs, ar tinka bronza, būčiau iškart pasiėmęs tą medalį. Tai – geras rezultatas. Aišku, palyginus su Rio de Žaneiru, čempionų titulą praradome, bet bronzą buvo tikrai labai sunku iškovoti.

Daug komandų žaidžia golbolą, šis žaidimas labai populiarus.
Mes labai džiaugiamės. Kalbėdamas su Mantu ir Genriku juokavau, kad gal jūsų bronza ir neguodžia, bet yra žaidėjų, kuriems tai pirmas medalis. Manau, kad džiaugiasi visa komanda, nes turnyro pradžioje nežaidėme gerai, bet viską pasiekėme laiptukas po laiptuko“, – po mačo sakė V. Gecevičius.

Primename, kad ketvirtadienį pusfinaliniuose Lietuva 5:9 neprilygo Brazilijai, o JAV komandą 8:1 sutriuškino kinai.

Turnyro finalas bus žaidžiamas penktadienį, nuo 13.30 val. Lietuvos laiku.

Lietuvos golbolininkai paralimpiniais prizininkais prieš tai buvo tapę tris kartus: 2000 m. Sidnėjuje iškovojo sidabrą, 2008 m. Pekine šį pasiekimą pakartojo, o 2016 m. Rio de Žaneire pasipuošė auksu.

Visuose trijuose finaluose Lietuvos rinktinei atstovavo G. Pavliukianecas, kuriam Tokijo žaidynes buvo šeštos karjeroje. Veteranas tapo pirmuoju vyru golbolininku istorijoje, iškovojusiu keturis paralimpinius medalius.

Sekmadienį finišuojančiose Tokijo paralimpinėse žaidynėse Lietuvai medalius taip pat pelnė plaukikas Edgaras Matakas ir dziudo imtynininkas Osvaldas Bareikis – abu jie iškovojo bronzą.

2016-aisiais Rio de Žaneire lietuvių sąskaitoje buvo du aukso ir vienas sidabro apdovanojimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)