Tarp lyderių buvęs T. Skujinis po kraupaus griuvimo griebęs dviratį mėgino sėstis, tačiau susverdėję nuvirto. Sunkiai pakilęs ir vos kolegoms po ratais nepakliuvęs latvis atkakliai vėl mėgino užsėsti ant dviračio, o jam padėjo pribėgęs organizatorių atstovas.

Iš judesių matėsi, kad dviratininkas sunkiai gaudosi aplinkoje. Siaubas ir žavesys kartu užplūdo žiūrovus, kai jis vingiuodamas nuvažiavo toliau. Žiniasklaida dėl tokio neatsakingo poelgio plakė lenktynių pareigūną, kuris leido T. Skujiniui grįžti į trasą, taip sukeldamas jam dar didesnį pavojų.

Latvio komanda „Cannondale-Drapac“ vėliau patvirtino, kad dviratininkas negalėjo tęsti lenktynių. Tą pačią dieną jis pateko į medikų globą.

„Griuvimas vyko važiuojant dideliu greičiu. Deja, tai įvyko tokiu momentu, kai šalia nebuvo nė vieno mūsų atstovo, o informacija apie tai pasiekė per vėlai. Ši situacija buvo išties ekstremali, – kalbėjo ekipos direktorius Tomas Southamas. – Tomas instinktyviai tęsė lenktynes, tačiau buvo akivaizdu, kad ji to daryti negalėjo. Mūsų ambicijos ir lūkesčiai buvo dideli, tačiau jis vėl sėsti ant dviračio galės tik visiškai pasveikęs“.

Dviejų Kalifornijos turų nugalėtojas T.Skujinis pagal vidinį komandos protokolą į treniruotes galės grįžti tik kai įveiks atitinkamus testus, jo sveikata tikrinama ir vertinama kasdien.

Tuo metu pats latvis socialiniuose tinkluose paskelbė, kad jam viskas gerai, sugebėjo net pajuokauti iš kraupaus incidento.

Pagal Amerikoje atliktus tyrimus, dviratininkų galvos traumos gana dažnos. Pavyzdžiui iš 447 tūkst. sportuojant gautų traumų 2009 metais Amerikoje net 86 tūkst. buvo važiuojant dviračiu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją