„Šie metai man išties puikūs. Laimėjau pasaulio čempionatą ir „Arnold Strongman Classic“ varžybas, o dabar iškovojau trečią svarbų titulą. Kai esu sveikas, esu stipriausias pasaulyje. Ankstesnius pralaimėjimus lėmė traumos – 2011 m. turėjau problemų su alkūne, o pernai jutau nugaros skausmus“, - teigė Ž. Savickas.

Puikią sportinę formą šiame sezone demonstruojantis Lietuvos galiūnas penktadienį užfiksavo naują planetos rekordą rąsto kėlime – lietuviui pavyko iškelti net 223 kg sveriantį rąstą. Ankstesnis rekordas nuo praėjusių metų spalio taip pat priklausė Ž.Savickui ir siekė 222,5 kg.

„Man pačiam sunku patikėti, kad galiu iškelti tokį svorį. Prieš 10 metų iškeldavau 188 kg sveriantį rąstą, o dabar iškeliu net 35 kg daugiau. Galiūnų sportu užsiimu jau 23-ejus metus ir džiaugiuosi, kad vis dar galiu išsilaikyti elite. Šiemet treniruojuosi daugiau nei bet kada, nes varžovai šiais laikais gerokai stipresni nei prieš 5-10 metų. Maniau, kad mano karjeros pikas bus sulaukus 35-erių, bet dabar, artėjant 39-ajam gimtadieniui, vis dar gerinu savo rezultatus“, - pridūrė lietuvis.

Antras šiose varžybose liko amerikietis Brianas Shaw, o trečias – islandas Hafthoras Juliusas Bjornssonas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (166)