Viešnagė Japonijoje D. Rapšiui šį kartą gerokai apkarto. 28-erių panevėžietį čempionato išvakarėse į lovą paguldė aukšta temperatūra, teko keisti planus ir atsisakyti dalies planuotų startų, o pasirodymai 200 ir 100 m plaukimo laisvu stiliumi rungtyse baigėsi jau po atrankos varžybų.

„Labai džiaugiuosi sėkmingais Rūtos, Kotrynos ir Alekso pasirodymais Fukuokoje ir sveikinu juos, ko negaliu pasakyti apie save. Norėjau šiame pasaulio čempionate parodyti, kad galiu plaukti greitai. Ir plaukiau labai greitai – iki tos nelemtos ligos, dėl kurios praradau tris ypač svarbias pasirengimo dienas.

Aišku, teisintis neverta, tik po ligos pasijutau keistai. Lyg ir yra jėgų, techniškai viskas gerai. Tačiau įšoku į varžybų baseiną ir jau po 50 m jaučiasi, kad kažkas ne taip. Kas ne taip – dabar sunku pasakyti, bet išsiaiškinsim.

Po kelių dienų grįšiu į Lietuvą, tada trumpai pailsėsiu ir vėl kibsiu treniruotis. Nes šį sezoną dar laukia rimtų varžybų. O už Fukuoką labai dėkoju komandai, su kuria taip smagu būti drauge, savo treneriams Inai ir Pauliui, kurie darė viską, kad plaukčiau greičiau, ir jums, iš kurių sulaukiu tiek daug palaikymo žinučių. Dėkui!“, – asmeniniame „Facebook“ puslapyje rašė plaukikas.

Primename, kad pirmenybėse Lietuvai aukso medalį laimėjo Rūta Meilutytė, neturėjusi lygių moterų 100 m plaukime krūtine.