LTOK savo ruožtu įsipareigojo skleisti olimpinio sąjūdžio gerąją patirtį LVDK narių darbo kolektyvuose bei LVDK renginiuose, padėti organizuoti sporto renginius. Organizacijos taip pat numato rengti bendrus projektus, skirtus aktyvią sportinę karjerą baigusių asmenų integracijai į darbo rinką.

LVDK Tarybos pirmininkas pabrėžė, kad verslui ir sportui reikia ieškoti naujų bendradarbiavimo formų ir idėjų, idant šių sričių santykiai nebūtų tik „paramos prašytojo ir gavėjo“.

„Bendradarbiavimas turi atnešti aiškią naudą visoms šalims, reikia rengti bendrus projektus, įtraukiančius verslą, sportą ir valdžios institucijas“, - sakė A. Rakauskas.

Sutarties pasirašymo ceremonijoje dalyvavęs LVDK generalinis direktorius Danas Arlauskas pastebėjo bendradarbiavimo naudą

„Simboliška, kad sutartis tarp LTOK ir LVDK pasirašyta 2013-ais, kurie Seimo paskelbti Sveikatingumo metais. Sportininkams dažnai trūksta verslumo, verslininkams - sveikatingumo. Tikėkimės, kad ši sutartis pagerins situaciją“, - juokavo A. Rakauskas.

LTOK prezidentė džiaugėsi, jog realaus bendradarbiavimas su LVDK prasidėjo dar net nepasirašius sutarties.

„Seime planuojami tam tikri verslui ir sportui aktualūs teisinės bazės pokyčiai - dėl jų jau turėjome bendras konsultacijas“, - pasakojo D. Gudzinevičiūtė.

Penktadienį LTOK prezidentė taip pat pasirašė paramos sutartį su įmonės „Solet“ direktoriumi Tomu Kovėra. Sutartimi įmonė įsipareigojo skirti neatlygintinę finansinę paramą pasirengti II jaunimo vasaros olimpinėms žaidynėms, vyksiančioms 2014 metais Nandžinge (Kinija). Ši parama bus panaudota dešimties perspektyvių jaunųjų sportininkų rengimui.

Tomas Kovėra ir Daina Gudzinevičiūtė

„Mes orientuoti į atsinaujinančius dalykus, tad simboliška, jog nusprendėme remti jaunuosius sportininkus“, - po sutarties pasirašymo T. Kovėra teigė.

D. Gudzinevičiūtė priminė, kad I jaunimo vasaros olimpinėse žaidynėse Singapūre 2010 metais Lietuvos jaunieji sportininkai iškovojo penkis, o Europos jaunimo olimpiniame festivalyje Trabzone (2011) - net dešimt medalių.

„Tikiu kad jūsų skiriama finansinė parama padės pasiekti dar geresnių rezultatų“, - teigė LTOK prezidentė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)