Į pirmąjį etapą Berlyne plaukikai kelionę pradėjo antradienį vakare, Vilniaus oro uoste. Spalio 6-8 d. olimpiniame 50 m baseine dėl apdovanojimų taip pat grumsis Rūta Meilutytė, praėjusiais metais Lietuvos pilietybę gavęs Saverio Vitas Multinas ir Agnė Šeleikaitė.

Šio sezono pasaulio taurės varžybos susidės iš trijų etapų. Po starto Berlyne spalio 13-15 d. plaukikai rungsis Atėnuose (Graikija), o spalio 20-22 d. dar kartą susitiks Budapešte (Vengrija).

„Pirmą kartą taip ilgai Lietuvoje buvome, kai prasideda sezonas. Viskas gerai, dabar pažiūrėsime varžybose. Patys jau norime plaukti, pasiilgome varžybų, neatrodo, kad jos taip neseniai buvo.

Trenerė sakė, kad pirmas etapas bus nelengvas, reikės įsivažiuoti. Pamatysime, ką galime padaryti. Bus ilgas baseinas, todėl bus įdomu patiems“, – prieš išvyką sakė D. Rapšys.

28-erių sportininkas šias varžybas laiko eksperimentinėmis.

„Tikslų nekeliame. Keitėsi visa komanda, programa, todėl norėsime viską išbandyti, pažiūrėti, kokią įtaką tai turi varžybų greičiui. Tai bus eksperimentinės varžybos ir per jas reikės dirbti“, – teigė plaukikas.

A. Šidlauskas varžybas taip pat pasitinka su stipriai atsinaujinusia komanda, kurią papildė ir specialistai, kurių anksčiau 26-erių panevėžiečiui neprireikė.

„Per atostogas susidėliojau komandą, kuri gali mane padaryti geriausiu, leisti pasiekti normatyvus ir aukščiausio rezultato olimpinėse žaidynėse.

Pasiėmiau mentorių, psichologą, naują salės trenerę. Atrodo, kad didesnė komanda daro įtaką, dabar yra pasitikėjimas pačiu savimi, atrodo, kad esu labiau pasiruošęs.

Anksčiau kažkaip neprireikė (psichologo, mentoriaus, – aut. past.), bet iš šono žmonės pasiūlė ir padėjo, sakė, kad tokiame aukštame lygyje reikia turėti tokių žmonių. Tikrai to trūko, dabar su tuo dirbu ir matau, kokie to rezultatai“, – kalbėjo A. Šidlauskas.

Nors kaip ir D. Rapšys tikslų sau nekelia, vieną dalyką maršrute Berlynas-Atėnai-Budapeštas nuveikti norėtų.

„Būtų smagu įvykdyti olimpinius normatyvus. Pirmame etape gal nelabai tai pavyks, bet pagal trenerę – paskutiniuose dviejuose etapuose. Kiek mane stebėjo ir žiūrėjo – sakė, kad galima tikėtis“, – vylėsi jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją