Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) ir planetos pirmenybių organizatorių partneriai neriasi iš kailio, kad šį sportą pristatytų išlepusiai žiūrovų akiai kuo įspūdingiau.

Ir nusprendė įmontuoti dvi nedideles kameras į 100 m sprinto starto atsispyrimo blokelius. Toks unikalus sprendimas turėjo padėti dar arčiau pažvelgti į dalyvių veidus iš neįprastos perspektyvos.


Sprinterėms toks sprendimas pasirodė pernelyg intymus. Kalbėdama su Vokietijos žiniasklaida, šios šalies atletė Gina Luckenkemper negailėjo kritikos, naujovę vadino „labai nemalonia“ ir „abejotina“.

„Su tokiais lengvaatlečių „drabužiais“ žengti per šias kameras yra nejauku ir tai tikrai nėra labai gražu. Nežinau, ar labai noriu, kad kamera mane filmuotų iš apačios, – welt.de sakė į 100 m moterų sprinto pusfinalį patekusi 22 metų vokietė. – Tai labai intymu ir šio žingsnio su kameromis tikrai nelaikau šauniu dalyku.“

Per 11,29 sek. distanciją įveikusios G. Luckenkemper atvirą kritiką palaiko ir daugiau atlečių. Sekmadienį ji ir kitos sprinterės vėl turės įveikti nejaukumo jausmą ir startuoti pusfinalyje.

Vokietė piktinosi ir dėl to, kad IAAF šią naujovę niekur neišbandė anksčiau ir sportininkai Dohoje vykstančiame pasaulio čempionate buvo tiesiog priešpastatyti prieš neišvengiamybę.

„Tai išties piktina ir yra nemalonu. Man tai keistas sprendimas, montuoti kameras ten apačioje“, – pritarė jai kolegė Tatjana Pinto.

Kol kas IAAF šiuo klausimu, atrodo, nieko keisti neketina ir į sportininkių kritiką neatsako.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)