„Atsinaujinusios federacijos tikslas yra dirbti išvien su klubais ir sudaryti kuo konkurencingesnį čempionatą. Šį sezoną čempionate varžosi kaip niekada daug klubų. Turime galimybes išplėsti čempionatą iki 14-os klubų, tačiau norime, kad visi klubai įsiliejantys į turnyrą būtų tam pasiruošę. Visgi tikslas yra augti ir ugdyti regbininkus, kurie atstovautų Lietuvos rinktinei“.

Lietuvos regbio-15 čempionatą šiais metais pradėjo iš viso vienuolika klubų. Jie yra suskirstyti į dvi grupes – pirmą ir antrą. Pirmojoje žaidžia septyni stipriausi šalies klubai. Antroje žaidžia dar keturi klubai, kurie sezono pabaigoje kovos dėl patekimo į pirmą grupę.

Kol kas čempionate buvo sužaistos iš viso šešerios rungtynės. Po jų pirmos grupės viršūnėje staigmenos nėra – ilgametis čempionato lyderis Šiaulių „Vairo-Jupojos“ klubas išsiveržė į lyderius. Tiesa, jie yra sužaidę jau trejas rungtynes – daugiau už bet kurią kitą komandą. Lyderiai turi 9 taškus, o antrą ir trečią pozicijas besidalijantys „Ąžuolo-Tauro“ ir „VRA-Tauro“ klubai savo sąskaitoje turi po 4 taškus.

Primename, kad Lietuvos regbio-15 čempionate taškų dalybos vyksta šiuo principu: pergalė – 3 taškai, lygiosios – 2 taškai, pralaimėjimas – 1 taškas. „Šiaulių“ ir „Baltrex“ klubams už pasitraukimą iš čempionato buvo atimti šeši taškai.

Turnyro lentelė:

1Vairas-Jupoja3300182-379
2Ąžuolas Tauras210122-634
3VRA-Tauras210141-1054
4Ryšių statyba100124-311
5Perkūnas10013-171
6BaltRex0000--6
7Šiauliai100122-41-5

Čempionato sistema

Pirmas etapas:

Pirma grupė: Šiaulių RK „Vairas-Jupoja”, Kauno FM „Ąžuolas-Tauras”, Vilniaus regbio akademija-Tauras, Panevėžio „Ryšių statyba”, Šiaulių RK „BaltRex”, Šiaulių RK „Šiauliai” ir Plungės RK „Perkūnas”.

Antra grupė: Vilniaus „Geležinis vilkas”, Klaipėdos RK „Klaipėda-Viesulas”, Klaipėdos RK „Klaipėda-kovas” ir Šiaulių RK „BaltRex-PRC”

Pirmame etape pirmos grupės komandos žaidžia vienu ratu, o antros grupės komandos - dvejais.

Antras etapas

Finalo ketvertas: 1-4 vietas pirmoje grupėje užėmusios komandos žaidžia finalinio ketverto rungtynes dėl čempionų titulo. Varžybos vyksta vieno rato sistema, o pirmame etape surinkti įskaitiniai taškai perkeliami.

Kitos: 5-7 vietas pirmoje grupėje užėmusios komandos ir visos antros grupės komandos žaidžia vienu ratu. Jos kovoja dėl vietos galutinėje 2013 m. Lietuvos regbio čempionato rikiuotėje. Pirmame etape surinkti taškai anuliuojami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją