Titulinė akistata turėjo vainikuoti naktį iš šeštadienio į sekmadienį San Antonijuje (JAV) vyksiančias bokso varžybas.

Ji buvo atšaukta po to, kai V. Ortizas nualpo ir atsidūrė ligoninėje.

Praėjusį pavasarį dvikova jau buvo atidėta dėl 25-erių amerikietį kamavusios rabdomiolizės – dėl fizinių krūvių padidėjusio raumenų audinio irimo.

V. Bružo nuomonė, auklėtinio varžovo sveikatos bėdos slepia paprastą faktą.

„Mano manymu, V. Ortizui sveikata nebeleidžia pasiekti reikiamo svorio. Mes šiuo metu žinome, kad jis guli ligoninėje. Man jau praėjusį kartą kilo įtarimas, kad jei negali pasiekti reikiamo svorio, panašių dalykų gali būti ir ateityje. Bet vietoje to, kad jis su savo komanda iš anksto atsisakytų kovoti, tik šiandien sužinome, jog kova yra atšaukta. Tai yra visiškai nekorektiška“, – komentavo Lietuvos bokso rinktinės treneris, kartu su E. Stanioniu vykęs į Teksasą.

V. Ortizas ir pats neslėpė, jog rengiasi persikelti į aukštesnę svorio kategoriją, tiesa, tvirtino, jog tai nėra artimiausių metų būtinybė.

Vergilas Ortizas

„Žiauriai gaila, – apmaudo neslėpė V. Bružas. – Eimantui svorį mesti reikėjo tris kartus, tris kartus pasiekti atitinkamą psichologinę ir fizinę formą. Tai yra nesveikas krūvis sveikatai, o žmogaus kūnas – ne visagalis. Reikia suprasti, kad sportininkas ne robotas ir ne automobilis.“

Be to, akistata su V. Ortizu būtų buvusi pelningiausia E. Stanionio karjeroje. Lietuvis iš kovą organizavusios „Golden Boy“ turėjo susižerti daugiau nei 1,7 mln. JAV dolerių (1,56 mln. eurų).

„Dabar atsiduriame tokioje situacijoje, kad kova atšaukta, honoraro Eimantas negauna, o jokio kompensacinio mechanizmo nėra, – tęsė V. Bružas. – Jei kova atšaukiama, turėtų būti kokia nors kompensacija už patirtas išlaidas pasiruošimo metu. Dabar Eimantas jau 15 mėnesių be kovos ir kaip profesionalas nieko neuždirba, o visi tik skėsčioja rankomis. Kažkoks absurdas.“

Kol kas neaišku, koks tolesnis šios akistatos likimas – ar E. Stanionio ir V. Ortizo susirėmimui dar bus ieškoma nauja data, ar varžovas bus keičiamas.

Dėl pirmo varianto V. Bružas abejoja: jo teigimu, amerikiečio karjera profesionaliame bokse – jau baigta.

„Jei problemos su sveikata vis dar nedingo, tuomet jo karjera iš esmės yra pasibaigusi. Reikiamo svorio pasiekti jis nebegali, o su turimu svoriu niekur nesiboksuos. Manau, kad ateities bokse jis jau nebeturi“, – sakė E. Stanionio treneris.

Vidas Bružas

Socialiniuose tinkluose į karčias naujienas sureagavo ir pats E. Stanionis.

„Su komanda ėjau rytinės kavos, nuotaika, svoris, fizinis ir psichologinis pasiruošimas buvo tobuli. Buvau pasiruošęs savo gyvenimo kovai, bet kartais atsitinka gyvenimas... Sunku tai priimti, sunku kažką pasakyti, bet tik sužinojęs supratau, kad turėsiu dar kartą atsikelti ir tapti stipresnis.

Žurnalistų ir gerbėjų labai prašau ramybės, tolesnę situaciją spręs mano vadybos komanda ir teisininkai. Dabar tiesiog noriu ramybės, susitaikyti su mintimi ir grįžti į tėvynę. Sau vis kartoju, kad myliu procesą, myliu boksą ir po kiekvienos tamsios dienos ateina šviesa, bet šiuo metu emocijos ima viršų“, – rašė boksininkas.

Primename, kad dar praėjusį kovą turėjęs vykti mūšis dėl WBA diržo pirmąsyk buvo nukeltas paties E. Stanionio prašymu – 28-erių kaunietį netikėtai užklupo apendicito operacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją