Jau pirmose pusfinalio rungtynėse staigmeną pateikė Kauno „Žalgirio“ rankininkės, nuvainikavusios titulą praradusią Kauno rajono „Cascada-HC Garliava“ komandą. Emocingame Vilniaus derbyje tarp „Sostinės tauro“ ir „Eglės“ ekipų nugalėtoją lėmė vienintelis įvartis.

Labai atkakliai vykusiame „Žalgirio“ ir „Cascada-HC Garliava“ komandų pusfinalyje nei vienai komandai nepavyko įgyti didesnės persvaros. Pirmasis kėlinys baigėsi 14:14. Lemiamą pranašumą „Žalgirio“ rankininkės susikrovė rungtynių pabaigoje. 54 min. žalgirietės išsiveržė priekį 27:24. Į lemiamą šturmą sukilusi „Cascada-HC Garliava“ nesugebėjo pavyti varžovių ir patyrė pralaimėjimą 27:29.

Nugalėtojas į priekį vedė 8 įvarčius pelniusi Karolina Čekuolytė, po 5 įvarčius prie pergalės pridėjo Samanta Dunkulytė ir Agnė Gudlinkytė. Garliavos komandai 9 įvarčius pelnė Karolina Sparnauskaitė, po 5 įvarčius įmetė Martyna Ustilaitė ir Goda Bernackaitė.

„Pergalę lėmė šaltas protas. Išpildėme trenerio nurodymus aikštelėje, gerai gynėmės ir susimetėm įvarčius tada, kai jų labiausiai reikėjo. O varžovės gal neįvertino mūsų ir nenusiteikė rimtai kovai. Gal galvojo, kad lengvai laimės ir į aikštelę išėjo atsipalaidavusios, – sakė rezultatyviausiai žaidusi „Žalgirio“ kapitonė K. Čekuolytė. – Asmeniškai man buvo labai gera žaisti gimtojoje Utenoje, salėje, kurioje ir užaugau. Namų sienos daug prisidėjo prie rezultatyvaus žaidimo.“

„Toks vaizdas, kad man davė treniruoti kitą, ne mano komandą. Nepažinau savo merginų aikštelėje ir nesupratau kas joms darosi. Per pertrauką rūbinėje kalbėjome apie tai ir merginos pripažino, kad pačios nesupranta, kas joms yra, – teigė Lietuvos čempionės „Cascada-HC Garliava“ komandos trenerė Rita Urnikienė. – Manau, kad merginos neįvertino varžovių. Nors mums trūko trijų pagrindinių žaidėjų, bet jaunimas turi imtis iniciatyvos. Gal joms pritrūko tokių lemiamų rungtynių patirties. Čempionato rungtynėse joms lengviau, o čia buvo tokios rungtynės, kur pralaimėjus viskas baigiasi. Atsakomybė tokiose rungtynėse daug didesnė.“

Dar atkakliau klostėsi antrasis pusfinalis, kuriame dėl kelialapio į finalą susikovė dvi Vilniaus komandos – „Eglė“ ir „Sostinės tauras“. Pirmame kėlinyje dominavusios „Eglės“ rankininkės dar iki pertraukos susikrovė penkių įvarčių persvarą 16:11. Antro kėlinio viduryje „Sostinės tauras“ ne tik išlygino, bet ir persvėrė rezultatą 23:22. Labai atkakliai ir emocingai vykusioje rungtynių pabaigoje „Sostinės tauras“ išlaikė minimalią persvarą iki finalinės sirenos ir iškovojo pergalę rezultatu 28:27.

„Eglės“ rankininkėms pavyko sustabdyti varžovių atakų lyderę, rezultatyviausią Lietuvos čempionato žaidėją Gabiją Pilikauskaitę, likusią be įvarčių. Iš jos estafetę sėkmingai perėmė Dominyka Andronik, pelniusi net 11 įvarčių. Inesa Verbovik prie pergalės pridėjo 7 įvarčius. „Eglės“ gretose rezultatyviausiai žaidė 7 įvarčius pelniusi Greta Makovskytė, 6 įvarčius įmetė Greta Sadauskaitė.

„Buvo labai sunkios rungtynės. Visa komanda stengėmės iš visų jėgų, antrame kėlinyje susitvarkėme psichologiškai ir rungtynių pabaigoje buvome labai užsivedę. Lūžis rungtynėse ir įvyko dėl didesnio susikaupimo. Rūbinėje per pertrauką vyko rimtas pokalbis ir tai davė vaisių, – komentavo geriausia rungtynių žaidėja išrinkta D. Andronik. – Laimėjome kaip komanda ir būtent komandinis žaidimas buvo raktas į pergalę. Gabija Pilikauskaitė nors ir nepelnė įvarčių, bet labai padėjo komandai ir daug prisidėjo prie pergalės.“

„Pralaimėjimą lėmė nesumesti metimai. Atsakingose rungtynėse, kai vyksta lygi kova, ateina tokie momentai, kai daug lemia šaltas protas ir netgi sėkmės faktorius, – sakė „Eglės“ treneris Karolis Kaladinskas. – Šį kartą varžovės žaidė drausmingiau negu mes. Mums pakišo koją mūsų pačių problemos puolime ir negalėjimas sustabdyti varžovių gynyboje.“

Šeštadienį Utenos arenoje vyksta ir vyrų turnyro pusfinaliai. Titulą ginantys „Šviesos“ rankininkai Vilniaus derbyje susitiks su „Amber“ ekipa, o Klaipėdos „Dragūnas“ žais su Alytaus „Varsos-Stronglaso“ komanda.

LRF taurės laimėtojai paaiškės sekmadienį. 12 val. vyks moterų turnyro finalas, o 14 val. 30 min. dėl taurės kovos vyrų finalininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją