Pasak KKSD generalinio direktoriaus Klemenso Rimšelio, labiausiai karpomos bus investiciniams projektams numatytos lėšos. Dėl pinigų stygiaus 2012-ais nebeketinama užbaigti baseino Varėnoje statybų, nukentės kitų objektų finansavimas.

„Valstybės mastu investicijų mažinimas yra skausmingas dalykas, nes tuo pačiu smunka ir pajamos, surenkamos į biudžetą. Bet kitokio pasirinkimo nėra. Laukia olimpiniai metai, todėl karpyti pasirengimo olimpinėms žaidynėms finansavimo tikrai negalima”, – DELFI teigė K. Rimšelis.

Sumažinti planuojamas išlaidas prieš paskutinį balsavimą parlamente Vyriausybė buvo nurodžiusi daugumai valstybės institucijų.

Seimo priimtą 2012 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymą dar turės pasirašyti prezidentė Dalia Grybauskaitė.

2011 metais šalies sportui valstybė skyrė 118 mln. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją