Prezidentės teigimu, Lietuva didžiuojasi kiekvienu atletu, suprantančiu, kas yra garbė, pareiga, ir kovojančiu už savo valstybę. Svarbu, kad tarp nugalėtojų ir valstybės apdovanojimus pelniusių sportininkų yra įvairių sporto šakų atstovų, taip pat ir parolimpiečių. Savo pavyzdžiu jie rodo, kad saugodami Lietuvą širdyse ir rodydami tvirtą charakterį lietuviai sugeba laimėti visur.

Prezidentės dekretu valstybės ordinais ir medaliais šiemet apdovanoti 7 sportininkai, 4 treneriai ir ugniagesys gelbėtojas.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi Prezidentė apdovanojo Editą Daniūtę-Vasiliauskienę ir jos ilgametį šokių partnerį Mirko Gozzoli, kurie 2013 ir 2014 metais tapo profesionalų lygos Europos ir pasaulio standartinių sportinių šokių čempionais, yra daugkartiniai pasaulio sportinių šokių federacijos varžybų „Super Grand Prix“ aukso medalių laimėtojai.

Šis apdovanojimas taip pat skirtas irkluotojams Rolandui Maščinskui ir Sauliui Ritteriui, iškovojusiems Europos irklavimo čempionų titulą 2014 metų ir sidabro medalius pasaulio irklavimo čempionate 2015 metais. Sportininkų treneriai Mykolas Masilionis ir Vladislavas Sokolinskis apdovanoti ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi taip pat apdovanoti orientacininkai Mantas Volungevičius ir Vytautas Remeika, pelnę aukso ir bronzos medalius 2015 metų pasaulio kurčiųjų orientavimosi čempionate. Jų treneriui Laimiui Drazdauskui skirtas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalis.

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medaliu Prezidentė apdovanojo sunkiaatletį Aurimą Didžbalį, šiais metais tapusį Europos čempionu ir iškovojusį bronzos medalį 2014 metų pasaulio sunkiosios atletikos čempionate. Sportininko treneriui, Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentui Bronislavui Vyšniauskui skirtas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalis.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu Prezidentė taip pat apdovanojo Tarptautinio Europos stipriausio ugniagesio čempionato aukso medalio laimėtoją Lauryną Urbonavičių.

Geriausių sportininkų pagerbimo ceremonijoje Prezidentūroje dalyvavo ir Lietuvos komanda, kuri pasaulio specialiosiose olimpiados vasaros žaidynėse Los Andžele iškovojo 21 medalį, iš kurių net 12 – aukso. Prezidentė padėkojo sportininkams už atkaklumą ir drąsą, siekiant pergalių Lietuvai.

Prezidentės padėkos šiemet skirtos beveik trims šimtams atletų ir trenerių, kurie sėkmingai dalyvavo Europos ir pasaulio čempionatuose, jaunimo olimpinėse žaidynėse, neįgaliųjų čempionatuose.

Šalies vadovė palinkėjo sportininkams gerų olimpinių ir parolimpinių startų, ryžto ir tvirtos kovos dvasios visose varžybose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)