100 m plaukimo krūtine rungtyje pirmadienį J. Rylovas užėmė trečią vietą, nusileidęs kitam tituluotam favoritui Klimentui Kolesnikovui ir netikėtai sidabrą pelniusiam Nikolajui Zujevui.

FINA patikino insidethegames.biz, kad atliks tyrimą dėl J. Rylovo pasirodymo Kazanėje, aiškindamasi, ar pastarasis nesulaužė taisyklių.

Dėl devynių mėnesių diskvalifikacijos jis į baseiną FINA sankcionuotose varžybose galėtų grįžti tik kitų metų sausį.

Rusijos plaukimo federacijos prezidentas Vladimiras Salnikovas tikina, jog šalies pirmenybėse J. Rylovui skirta bausmė neturėtų galioti.

Tačiau Rusijos čempionatas – kaip ir kitų šalių nacionalinės pirmenybės – yra įtrauktas į oficialų FINA varžybų kalendorių.

Pats J. Rylovas teigė, jog jam pritaikytos sankcijos turėjo įtakos prastesniam rezultatui.

„Buvo neaišku, ar aš dalyvausiu, dėl to atsirado papildomo streso. Bet nėra prasmės skųstis, man tiesiog šiek tiek nepasisekė“, – TASS dėstė plaukikas, praėjusiose Tokijo olimpinėse žaidynėse triumfavęs 100 ir 200 m nuotoliuose.

Primename, kad J. Rylovas kartu su kai kuriais kitais Rusijos sportininkais bei šou verslo įžymybėmis dalyvavo kovo viduryje surengtame koncerte, kuriame buvo šlovinama Kremliaus taip vadinama „specialioji karinė operacija“ Ukrainoje, per kurią gyvybės neteko jau dešimtys tūkstančių karių ir civilių.

Dėl to paramos sutartį su rusu nutraukė kompanija „Speedo“.

FINA dėl karo uždraudė Rusijos ir Baltarusijos plaukikams dalyvauti tarptautinėse varžybose iki šių metų pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją