Piklbolo aikštelės dydis lygiai toks pat kaip badmintono. Raketė yra kitokia nei teniso, ji – trumpa, be stygų. Oficialus piklbolo paviršius – kieta teniso danga, bet privalumas yra tas – kad jį galima žaisti ant bet kokio kieto paviršiaus – teniso korto, krepšinio aikštelės, ant asfalto ir t.t.

Piklbolas žaidžiamas vienas prieš vieną ir porose, todėl tai puikus sportas, kuriame aktyvus laisvalaikis derinamas su linksmybėmis ir socialine sąveika.

Nenuostabu, kad šį sportą į Lietuvą atvežė Čikagoje gyvenantis verslininkas Svajūnas Masiulionis. Jis puikiai žinomas kaip Čikagos lietuvių krepšinio lygos organizatorius. Jis dabar praktiškai kasdien buria Čikagos lietuvių bendruomenę žaisti piklbolą. 2021 metais buvo įsteigta Lietuvos piklbolo federacija.

Lietuvoje jo populiarinimu užsiima federacijos projektų vadovas Mantas Paulauskas, turintis daug patirties dirbant su sporto organizacijomis. Jis ir pats, S. Masiulionio kvietimu, viešėjo JAV, kur gilinosi į šio sporto subtilybes.

„Žaidimo taisyklės įsisavinamos labai greitai – per 15-25 minučių. Jeigu žmogus mėgsta rakečių sportą arba tiesiog yra aktyvus, tai jau po 40 min. jis pajaus didelį malonumą žaidžiant ir jau nebesijaus naujokas. Viskas taip paprastai ir smagu, kad manau, jog tai bus „bomba“, - šypsojosi M. Paulauskas.

Šis sportas jau yra žaidžiamas Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Alytuje. Pradėtos diskusijos su miestais bei sporto klubais dėl plotų, tinkamų piklbolo aikštelių įrengimui.

Viena didžiausių naujienų – Vilniuje, S. Stanevičiaus gatvėje įrengtos net trys piklbolo aikštelės.

Kad šis sportas gali greitai išpopuliarėti, rodo ir praktiniai pavyzdžiai. M. Paulauskas neslepia, kad parodytu šį sportą bus stengiamasis kuo didesniam žmonių ratui. Tam puikiai pasitarnauja įvairiose vietose vykstančios miestų šventės bei sporto renginiai. Kaune vykusioje „Olimpinėje dienoje“ apsilankė keliolika tūkstančių žmonių ir nemažai jų atkreipė dėmesį į piklbolo žaidimą. Čia šį sportą išbandė ir tituluotas Lietuvos disko metikas Andrius Gudžius su dukra.

Dar vienas įdomus faktas – Lietuva turi piklbolo profesionalę. Buvusi profesionali tenisininkė Lina Padegimaitė JAV sėkmingai adaptavosi piklbole ir siekia aukštumų būtent šioje sporto šakoje. Ji šiemet dalyvavo „US Open“ piklbolo varžybose, o neseniai startavo kitame dideliame turnyre - „Los Angeles Open“.Ji taip pat dalyvauja stipriausioje „Major League Pickleball“ lygoje.

Įdomu tai, kad „pickleball“ išvertus į lietuvių kalbą reiškia „marinuotas kamuoliukas“.

„Sakyčiau, kad amerikiečiai ne tik yra imlūs naujovėms, bet ir turi labai gerą humoro jausmą. Pavadinimas sujungia puikų sportą ir linksmą emociją“, - šypsojosi M. Paulauskas.

Įprastai JAV turnyruose piklbolas žaidžiamas ir tarp mėgėjų, skirtingose amžiaus grupėse. Sportininkai varžosi tiek vienetų, tiek dvejetų, tiek mišrių dvejetų grupėse.

„Artimiausiu metu sieksime kuo plačiau žmonėms pristatyti šį žaidimą. Savaitgalį vyksime į šeimų šventę Dusetose, vėliau – ir į kitus miestus bei miestelius. Norime pristatyti žaidimą, papasakoti apie jo unikalumą ir paprastumą. Sieksime įrengti kuo daugiau aikštynų, o tada važinėti po miestus ir daryti mokymus“, - pasakojo M. Paulauskas.

Beje, tokie piklbolo mokymai arba seminarai yra vadinami piklbolo klinikomis („pickleball clinic“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją