„Tai yra puiki žinia visai mūsų akademijos bendruomenei. Mano tikslas – burti profesionalius trenerius po vienu stogu, kad galėtume siekti aukščiausių tikslų ir kartu tobulėti. Ch. Woodfordas yra tikras profesionalas, turintis 16 metų trenerio darbo patirtį. Jis dirbo su įvairiomis ledo ritulio komandomis Kanadoje, JAV, Didžiojoje Britanijoje. Tai tikras kanadietis, kuriam ledo ritulys yra visas jo gyvenimas!”, - sakė A. Katulis.

Ch. Woodfordas yra vartininkų treneris, tačiau sukaupė daug patirties ir kaip komandų treneris. Todėl jo pagrindinė užduotis akademijoje bus padėti pagrindiniam treneriui A. Katuliui.

Tuo pačiu naujajam treneriui bus sudarytos sąlygos dirbti su visais Lietuvos vartininkais.

„Ledo ritulį žaidžiu jau 26 metus, 24 iš jų – esu vartininkas. Treneriu dirbu nuo 1998-ųjų. Man teko daug dirbti įvairiose ledo ritulio ir specializuotose vartininkų stovyklose, turiu daug patirties rengiant privačius vartininkų mokymus. Mano mažiausiam mokiniui buvo šešeri, o vyriausiam – šešiasdešimt. Manau, mano patirtis pravers ir Lietuvos ledo rituliui“, – pasakojo Ch. Woodfordas.

Sostinės ledo ritulio akademija savo veiklą pradėjo parėjusių metų rudenį. Akademijos įkūrėjas ir pagrindinis treneris yra Lietuvos rinktinės kapitonas, profesionalus žaidėjas A. Katulis. Per savo karjerą jis žaidė Rusijoje, Suomijoje, Danijoje, Baltarusijoje, Latvijoje ir Ukrainoje. Lietuvos rinktinės gynėjas buvo pirmasis mūsų šalies atstovas, pasirašęs kontraktą su Suomijos aukščiausioje lygoje rungtyniaujančiu klubu.

Sostinės ledo ritulio akademijoje jau treniruojasi per 40 ledo ritulininkų. Mažiausiam žaidėjui – treji, didžiausiam – vienuolika. Tikimasi, kad dar šį sezoną akademijoje auklėtinių skaičius pasieks 50, o kitą sezoną bus galima suformuoti keletą akademijos komandų.