Tačiau šis laikotarpis baigėsi – būtent ten vyks po atviru dangumi planuojami žiemos olimpinių žaidynių renginiai: čia vyks bobslėjaus, rogių, kalnų slidinėjimo ir lygumų slidinėjimo, šuolių su slidėmis ir biatlono varžybos.

Kai Sočiui 2007 metais buvo suteikta teisė rengti žiemos olimpines žaidynes, kritikai sakė, jog Tarptautinis olimpinis komitetas labai rizikuoja – ne tik dėl infrastruktūros, kurią reiks statyti nuo nulio, bet dar ir dėl to, jog šis kurortinis miestas visiškai neturi patirties rengiant tarptautines sporto šventes.

Žvelgiant iš transporto sistemos perspektyvos, šis miestas puikiai pasirengęs sutikti daugybę žmonių, atvyksiančių į žiemos olimpines žaidynes.

Dar vienas organizatorių galvos skausmas – klimatas. Oro temperatūra nelabai primena žiemą, stinga sniego, todėl Krasnaja Poliana bent jau kol kas į žiemos žaidynių sostinę nelabai panaši.

Besirengdami žiemos olimpinėms žaidynėms organizatoriai jau turėjo išskirsti daugiau nei 100 hektarų miškų. Be to, vietos gyventojus reikia nuolat įtikinėti žiemos olimpinių žaidynių privalumais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją